El pollastre no és bo només pel gust, sinó per les múltiples possibilitats que ofereix per cuinar. I és que després de gaudir d'aquest plat no cal seguir-ne menjant durant dies. Les restes es poden congelar fàcilment i també es poden incorporar a altres receptes. I això és el que hem fet. T'oferim tres receptes senzilles per reciclar el pollastre que ens sobra.
Amanida César
Ingredients:
1 enciam
300 gr de pit de pollastre
Suc de llimona
50 gr de pa de motlle torrat
Formatge parmesà
200 gr de maionesa
Tabasco
5 filets d'anxova
50ml d'aigua
Elaboració:
Per començar, farem la salsa. Agafa la maionesa, aboca-la en un recipient i afegeix l'aigua, el tabasco, 50 grams de formatge parmesà i les anxoves. Amb l'ajuda d'una mescladora processa-ho tot fins que quedi líquid. Deixa que la salsa es refredi a la nevera mentre prepares l'amanida.
Per preparar l'amanida, agafa el pit de pollastre (o les sobres que tinguis) i talla'l a filets o en dauets, com prefereixis. Una vegada que hagis tallat el pollastre, marina'l amb la llimona. Col·loca el pollastre en un recipient i bolca en el mateix el suc de llimona. Deixa-ho reposar aproximadament 30 minuts.
Mentre esperem que el pollastre marini, preparem la resta. Agafa l'enciam i col·loca'l en un recipient amb les fulles trossejades. Fes el mateix amb el pa torrat. Talla'l en petits quadrats i aboca'l al bol.
Tornem al pollastre. Quan estigui marinat, cuina'l a la planxa. I llest.
Només hauràs de afegir en el recipient de l'enciam i el pa la resta dels ingredients: el pollastre, la salsa Cèsar i el formatge parmesà ratllat per sobre.
Canelons de pollastre
Ingredients:
Massa de creps o canelons
Pollastre ja cuit
Ceba
Un pebrot
Sal i pebre
Salsa de tomàquet
Formatge per gratinar
Elaboració:
Generalment, com la massa de creps o canelons la comprem ja feta, anem a passar al següent pas, que seria el farcit dels canelons.
Esmicola la carn del pollastre per fer el farcit. Després pica la ceba i fes-la en una paella. Una vegada que la ceba estigui transparent afegeix el pollastre, la salsa de tomàquet, sal i pebre. Remou uns minutets i apaga el foc.
És hora d'omplir els canelons. Posa una mica de farcit de pollastre en un crepe, enrotlla-ho i posa-ho en un recipient amb una mica de salsa de tomàquet baix (és opcional). Repeteix aquest procediment tantes vegades com vulguis.
Quan estiguin tots els canelons al recipient el que falta és prees-calfar el forn, posar-hi una mica de salsa, formatge ratllat i gratinar.
Una vegada que el formatge estigui fos, ja estan a punt per gaudir.
Croquetes de pollastre
Ingredients:
100 gr de mantega
100 gr de farina
1 ceba
1 gra d'all
Julivert picat
1 litre de llet
Sal
pebre
1 pit de pollastre
Oli
2 ous
Pa ratllat
Elaboració:
Posa en una cassola a escalfar la mantega tallada a daus. Mentrestant pica la ceba tendra i el gra d'all. Quan es fongui la mantega posa la ceba tendra i l'all a sofregir, incorpora el pollastre esmicolat i ofega-ho breument.
Afegeix la farina i barreja bé, aboca la llet a poc a poc, sense deixar de remenar. Treballa la massa durant 20 minuts aproximadament. Empolvora amb julivert picat i deixa que reposi un temps.
Quan la massa estigui freda, curta i modela les croquetes. Passa per farina, ou i pa ratllat, i fregeix-les en oli ben calent. Quan estiguin fetes, retira-les de la paella i escórrer l'excés d'oli sobre un plat cobert amb paper absorbent de cuina.