Recepta: pastís de nata de l'àvia

Ràpid, senzill i molt bo

Quedaràs molt bé davant els teus convidats

Recepta: pastís de nata

Recepta: pastís de nata / freepik

Manuel Riu

Si t'encanten les postres i no saps què fer aquest diumenge, potser és hora de posar-te mans a l'obra i començar a fer el teu pastís de nata. Un pastís senzill, ràpid i deliciós. En aquest article et deixarem la recepta completa perquè el puguis fer amb tranquil·litat i gaudí. El pots fer amb la teva parella, fills, pares, o avis. Compartir moments d'oci i gastronomia uneix a la família i als amics. Pren nota!

Fer aquestes delicioses postres a casa amb les teves pròpies mans és més fàcil del que imagines i et farà quedar molt bé amb els teus convidats. En els paràgrafs següents trobaràs la llista d'ingredients i el procediment per fer-la a la perfecció, és simplement impossible deixar de menjar aquest deliciós pastís.

Fer aquesta recepta deliciosa és realment molt senzill i porta molt poc temps. Un cop portada a taula, farà que a tots se'ls faci la boca aigua amb la seva deliciosa olor i el seu atractiu aspecte, és una autèntica delícia.

Pastís de nata

Els ingredients

  • 300 g de farina 
  • 150 g de sucre
  • 150 g de mantega
  • 4 rovells d'ou
  • Una mica de sal
  • Sucre glaç per decorar

Per a la crema pastissera:

  • 500 ml de llet
  • 40 g de farina
  • La ratlladura d'una llimona
  • 3 rovells d'ou
  • 60 g de sucre
  • 1 ampolla d'aroma de vainilla
Fes la crema pastissera

Fes la crema pastissera / freepik

Preparació:

El primer que cal fer és preparar la massa trencada abocant la farina prèviament tamisada sobre una superfície de treball, donant-li la clàssica forma de font amb el forat al centre. A continuació, afegiu-hi els rovells d'ou, un pessic de sal, la ratlladura d'una llimona, el sucre i la mantega tova tallada a trossos petits.

Barreja primer amb una forquilla i immediatament després pasta amb les mans, barrejant perfectament tots els ingredients. Heu d'obtenir una massa llisa i compacta, emboliqueu-la en paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant mitja hora.

Mentrestant, ocupa't de la deliciosa i delicada crema pastissera abocant la llet en un cassó. Després, en un bol, bat els rovells amb el sucre i la farina tamisada per evitar la formació de molestos grumolls. Quan la llet esclati a bullir, abocar la barreja en el cassó i remou contínuament fins que la crema hagi aconseguit una consistència suau i espessa. A continuació, apagueu el foc i afegiu l'aroma de vainilla, remeneu una mica més i cobriu immediatament amb film transparent per evitar que es formi una pell a la superfície.

Passada mitja hora, estén la massa trencada i passa-la a un motlle de pastís de 22 cm de diàmetre i punxa la base amb les puntes d'una forquilla. Amb la massa sobrant, feu les típiques ratlles de pastís. Ara estén la crema pastissera uniformement sobre la base de postres i decoreu amb les tires.

Ara enforna les postres en un forn preescalfat a 180 graus durant uns 30-35 minuts. Quan estigui llest, deixa-ho refredar i decora el teu increïble pastís de nata amb un generós empolvorat de sucre glaç i després gaudeix-la amb amics i familiars, està realment deliciosa! Bon profit!