Pastís de peix al microones: una recepta sana i ràpida
El peix és un dels aliments que més bé queda fet al microones, però és important vigilar la seva cocció
El pastís de peix al microones és una recepta sana i ràpida de fer. A més, cuinar peix o verdures d'aquesta manera ens assegurarà una menor pèrdua de nutrients. Només cal tenir precaució amb els temps de cocció, perquè no es ressequi. A continuació, et donem tots els trucs perquè et quedi un pastís suau i saborós.
Ingredients:
-500 g de peix blanc, com lluç o bacallà (net i sense espines)
-25 g de mantega
-100 g de nata líquida
-2 ous
-1 cullerada de ratlladura de llimona
-1 cullerada de ratlladura de taronja
-3 cullerades de pa ratllat
-3 cullerades de tomàquet fregit
-Maionesa o salsa rosa
-Sal i pebre
Elaboració:
1. El primer de tot és esmicolar el peix i barrejar-lo a la batedora. S'hi ha d'afegir el pa ratllat, els ous, el tomàquet fregit i la ratlladura de llimona i la ratlladura de taronja. Ho barregem tot bé i afegim la nata. Provem la barreja i salpebrem al gust.
2. A continuació, aboquem la barreja en un motlle apte per a microones, que anteriorment haurem untat amb oli i el cobrim amb film de plàstic. Amb una forquilla, fem forats al film i ho introduïm al microones durant sis minuts a màxima potència. És molt important no passar-se del temps establert, si no, no obtindràs el resultat desitjat.
3. Ho traiem del microones, retirem el film de plàstic i ho posem al forn sis minuts. Després dels sis minuts en deixem tres o quatre més de repòs. A continuació, és convenient comprovar que el pastís estigui ben quallat. Si no surt net, caldrà tornar a ficar-lo al microones durant 3 minuts a màxima potència.
4. Finalment, el traiem del motlle i ho deixem refredar. El servim amb maionesa o salsa rosa. Es pot menjar calent o guardar a la nevera i menjar-lo fred.