EL VI | Ancestral BB Xarel·lo 2018
Un vi que ens fa reviure els perfums de la verema
El mètode ancestral és una altra manera d'elaborar vins escumosos de qualitat, diferent del mètode champenoise o tradicional. L'ancestral és molt antic, del segle XVI , es va descobrir per accident, però últimament es torna a utilitzar perquè és un procés més natural. S'aconsegueix quan el raïm, el xarel·lo en aquest cas, està a la recta final de la fermentació alcohòlica i s'embotella, perquè dins l'ampolla faci la presa d'escuma amb els mateixos sucres del raïm sense afegir-hi res, a diferència del mètode champenoise, que parteix d'un vi de les varietats de macabeo, parellada o xarel·lo, s'hi afegeix llevats més sucres i s'embotella perquè faci la segona fermentació a l'ampolla.
La gràcia del mètode ancestral és que les veremes són més madures ja que la qualitat del raïm és clau per tenir finesa i cremositat en l'escuma.
Blanca Ozcariz és viticultora, biòloga i enòloga, i té una formació especialitzada en agricultura ecològica i biodinàmica.
El seu celler, El Jardí dels Sentits, és on elaboren aquest Baby Bubble amb 18 mesos de criança.
És un escumós de bombolla fina i petita formant cordó i corona d'escuma. Aromes molt netes i afruitades, de raïm directe, nèctar d'acàcia, cítrics i préssecs.
En boca l'escuma ens acaricia el paladar i ens fa reviure els perfums de la verema. Pura essència vitícola.
DO:Penedès
Preu: de 14 a 18 euros