RECEPTA | Broqueta de vedella amb verdures
Amb la carn tendra de la vedella es pot fer una deliciosa broqueta, a la qual, a més, s'hi poden afegir verdures de temporada
INGREDIENTS
-600 grams de vedella (cuixa, tapa plana, etc.)
-Una ceba.
-200 grams de carbassó.
-200 grams de pebrots vermells.
-4 tomàquets cherry.
-Sal de Maldon.
-Oli.
ELABORACIÓ
-Talleu la carn a daus de dos o tres centímetres de gruix. Talleu la ceba a anelles o trossets quadrats. Talleu el pebrot a daus i el carbassó també a daus.
-Agafeu una broqueta de fusta i aneu-hi enfilant els cubs de carn alternant-los amb els trossos de verdura i els tomàquets.
-Ruixeu-ho amb oli i feu-ho coure a la brasa, durant uns 7 minuts. Saleu-ho, al gust.
NOTES
-Si no disposeu de brasa o barbacoa, ho podeu fer al gratinador del forn i, fins i tot, a la planxa.
-S’hi poden posar altres ingredients: bolets, albergínia, endívia, fruites com poma o pera...
-El pebrot pot ser verd, vermell i/o groc, a fi d’obtenir un efecte visual apetitós.
-Es pot servir amb una salsa: picant, barbacoa, de fondue, de formatge o iogurt, etc.