Segueix-nos a les xarxes socials:

RECEPTA | Rap bullit

RECEPTA | Rap bullit

Una recepta procedent de la Selva marítima i l’Empordà, que també està present a la costa de Barcelona.

   

INGREDIENTS

  •  Un quilo de rap (aproximadament)
  • Verdures al gust: cebes o cebetes de platillo, pastanagues, mongetes tendres, patates etc.
  • Sal
  • Aigua
  • Maionesa

ELABORACIÓ

Es posa una olla amb aigua al foc, no excessivament abundant, i quan arrenca el bull s’hi tiren les verdures, segons el seu ordre de cocció; a mig coure s’hi afegeix el rap, tallat a rodelles o talls o, si és petit, la cua sencera.

Quan tot és cuit, s’escorre bé i se serveix amb les setrilleres, una maionesa o un allioli.

NOTES

Es pot presentar amb la maionesa cobrint els ingredients, de forma escaient.

En un manuscrit d’origen selvatà, el peix, amanit amb llard, oli, ceba trinxada grossa, llimona i llorer «cuan es bullit se servech (sic) ab un ramet de julibert a la boca cru, bultat de ous durs y apart salsa mayunesa feta am yema de ou , un granet de all, un chic de pa sucat ab vinagre y si si vol anchovas».

També hi escau julivert, una fulla de llorer, farigola, tomàquets, alls sencers, un raig d’oli...

La mateixa recepta també es pot fer amb lluç, maires o lluces i altres peixos. 

En la cuina gallega hi ha el lluç bullit dit «a la gallega» (amb patates, pebre vermell, alls, etc.), una de les receptes que m’agraden més.

Prem per veure més contingut per a tu