Les postres més sanes (i veganes) de la temporada: flam de caqui i xocolata
La recepta més tradicional d'aquest dolç utilitza llet, ous i sucre, però aquesta només conté dos ingredients
Si et ve de gust rematar un àpat amb unes postres suaus i agradables i t'has trobat amb problemes amb moltes receptes pel fet que no són aptes per a vegans, t'encantarà el que et portem avui: un flam de xocolata i caqui. Com que està fet pràcticament de fruita, es tracta d'un plat nutritiu i molt sa, i la combinació de sabors en incorporar la xocolata és realment deliciosa.
Aquesta és la forma en la qual elaborarem el nostre flam de caqui i xocolata:
Ingredients
- Caquis (han d'estar molt madurs): 350 grams
- Cacau en pols: 5 cullerades de postre
- Encara que es pot modificar la recepta al gust, és recomanable incloure mitja culleradeta d'extracte de vainilla
Preparació
- Rentem els caquis i els pelem.
- Posem la polpa de la fruita en el got de la batedora i afegim el cacau i l'extracte de vainilla.
- Batem fins que la textura sigui cremosa.
- Aboquem la mescla en recipients i els fiquem en la nevera durant almenys 4 hores.
- Servim molt freds.
La rebosteria vegana té moltes avantatges. Per descomptat, resulta més lleugera que la tradicional, i presumeix d'estar lliure de colesterol i greixos saturats. Però és que, a més, no utilitza ous, de manera que aguanta molt més temps fresca i conserva millor la humitat. I, evidentment, no fer servir llet ens garanteix que no tindrem problemes en forma d'al·lèrgies o intoleràncies a la lactosa.