Els implants dentals suposen una millora en la salut bucodental i la qualitat de vida de les persones que en porten. Però sotmetre's a una intervenció d'implantologia s'ha de fer amb garanties. A la clínica Enric Pintado l'experiència els avala. Amb més de 25 anys de presència a Manresa (i 4 a Barcelona), amb un equip d'especialistes qualificats, i amb tecnologia d'avantguarda, s'han convertit en un centre de referència en implants.

«Posar implants és la solució que el pacient busca quan li falta una dent o bona part de la dentadura, ja que veure's sense dents és un complex per a molta gent», explica l'odontòleg expert en implantologia Enric Pintado. La demanda és alta, tant de persones joves que han de substituir alguna peça concreta com de gent gran a qui fa falta rehabilitar la boca sencera. «No és cap problema. Treballem amb material d'última generació i una planificació i tecnologia de primer ordre que ens permet donar resposta a cada cas». Pintado explica que quan falten dents però hi ha os el procediment és senzill, i que l'actuació és més complicada quan l'os s'ha absorbit: «Cal fer implants zigomàtics, que és quan no hi ha os al maxil·lar superior i fixem els implants als pòmuls, evitant fer un empelt d'os».

La pèrdua d'os i de genives (és a dir, del suport que aguanta les dents) s'anomena periodontitis. Una patologia que afecta persones grans «per la falta de consciència, en alguns casos, de netejar-se correctament la boca», comenta Pintado. La periodontitis deriva a la mobilitat de les dents i la seva posterior pèrdua. I també es poden perdre dents com a conseqüència de les càries.

En aquests casos és quan es recorre als implants, que són cargols de titani que substitueixen l'arrel de les dents perdudes. La millora dels materials dels implants ha permès evolucionar molt la tècnica, destaca Pintado: «Ara, en un sol dia fem l'extracció i la col·locació de l'implant i de la pròtesi dental provisional, que permet al pacient fer vida normal».

Són tractaments que tenen un cost, però en centres com el d'Enric Pintado et garanteixen qualitat, professionalitat, garantia i seguretat. «Són aspectes clau que cal tenir molt presents perquè és una intervenció a la boca, és una qüestió de salut. Nosaltres ho tenim molt clar i després de la implantologia fem les revisions anuals, el manteniment...». Per a Pintado una premissa important és «donar valor a tractar les persones de manera individualitzada i solucionar-los qualsevol problema».

A banda d'implants, a la clínica Enric Pintado et posen a l'abast tots els tractaments bucals: neteges dentals, empastaments, blanquejaments, ortodòncies... amb diagnòstics exhaustius i personalitzats. «La nostra filosofia és aconseguir la satisfacció del pacient en tots els sentits». Volem que la visita al dentista sigui una experiència agradable». Són centres on en molts casos s'hi va amb certa reticència però l'equip d'Enric Pintado (17 treballadors entre Manresa i Barcelona) ho posa fàcil i dona solucions a cada necessitat, tot recordant la importància d'una bona educació bucal: «Cal raspallar-se les dents dos o tres cops al dia i fer les revisions anuals».

La professionalitat d'Enric Pintado no la palpen només els pacients sinó també els dentistes que volen aprendre noves tècniques per col·locar implants. Ell fa cursos a nivell català i espanyol i també en països d'Europa i del món. «Això t'obliga a estar sempre a l'última», diu. La darrera novetat del centre és un escàner intraoral: «Per prendre mides a una boca l'escanegem i no calen pastes de silicona».