Segueix-nos a les xarxes socials:

La Catalunya Central espanta la pluja al ritme de les tradicionals caramelles

Els carrers de casa nostra van bullir de cantaires en una Pasqua amenaçada per l'aigua

Ni la pluja no ha impedit que, un any més, els carrers de la Catalunya Central s'hagin omplert a vessar de cantaires i dansaires que, amb les seves tonades, mantenen viva la flama d'una tradició encara arrelada a casa nostra: les caramelles.

En el diari d'ahir ens fixàvem en les caramelles de Súria i Callús, les més populars del Bages, i també en les de Berga i Solsona. Són les que sempre capten més l'atenció, per gent i per compromís. Però a la Catalunya Central hi ha moltíssims pobles i poblets que, en la seva mesura, també mantenen la tradició. Enguany, hem posat l'objectiu a la comarca del Bages, i en concret als municipis de Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i en els caramellaires del Mijac Sagrada Família de Manresa.

Tots, absolutament tots, van haver de lluitar contra el cel i l'amenaça de pluja constant que va pesar durant tot el matí. Tot i això, l'aigua va respectar la majoria de trams de la matinal de caramelles de casa nostra, que es van poder celebrar malgrat algun canvi forçat i improvisat.

És el que va passar per exemple a Sant Fruitós de Bages, on l'Agrupació Coral i la Coral Infantil Mainada van haver de canviar els carrers i les places per llocs coberts, com la cantada a la plaça de l'Església, que va tenir lloc dins el temple parroquial.

Prem per veure més contingut per a tu