Ni la pluja no ha impedit que, un any més, els carrers de la Catalunya Central s'hagin omplert a vessar de cantaires i dansaires que, amb les seves tonades, mantenen viva la flama d'una tradició encara arrelada a casa nostra: les caramelles.

En el diari d'ahir ens fixàvem en les caramelles de Súria i Callús, les més populars del Bages, i també en les de Berga i Solsona. Són les que sempre capten més l'atenció, per gent i per compromís. Però a la Catalunya Central hi ha moltíssims pobles i poblets que, en la seva mesura, també mantenen la tradició. Enguany, hem posat l'objectiu a la comarca del Bages, i en concret als municipis de Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i en els caramellaires del Mijac Sagrada Família de Manresa.

Tots, absolutament tots, van haver de lluitar contra el cel i l'amenaça de pluja constant que va pesar durant tot el matí. Tot i això, l'aigua va respectar la majoria de trams de la matinal de caramelles de casa nostra, que es van poder celebrar malgrat algun canvi forçat i improvisat.

És el que va passar per exemple a Sant Fruitós de Bages, on l'Agrupació Coral i la Coral Infantil Mainada van haver de canviar els carrers i les places per llocs coberts, com la cantada a la plaça de l'Església, que va tenir lloc dins el temple parroquial.