Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Castellers de Berga firmen una bona actuació al Garraf, malgrat una caiguda

En la tercera sortida de la temporada, els berguedans tornen a descarregar castells de 7

Els Castellers de Berga firmen una bona actuació al Garraf, malgrat una caigudaarxiu particular

Els Castellers de Berga van actuar aquest diumenge, per primera vegada al Garraf, concretament al passeig del Carme, a Vilanova i la Geltrú. Els berguedans van oferir una bona actuació, van descarregar altre cop castells de 7, i confirmen, malgrat la caiguda d'un pilar, el bon inici de temporada. Els van acompanyar els Margeners de Guissona, els Xiquets de Vila-seca i els amfitrions: els Bordegassos de Vilanova.

Malgrat que la regla general per a la majoria de colles diu que com més lluny de casa actuen, més difícil és arrossegar-hi camises, els berguedans van portar a Vilanova una colla de castellers considerable. Això va permetre que poguessin descarregar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6, i en les tres diades celebrades aquesta temporada han descarregat 7 castells de 7 pisos i 2 castells de 6 pisos.

En la ronda de pilars, el pilar de 5 dels berguedans va quedar en intent, ja que van cedir el pilar abans de fer l'aleta. Amb tot, la caiguda no va tenir conseqüències físiques per a cap dels castellers. Van tancar amb dos pilars de 4 simultanis. Feia gairebé 1 any que no els queia cap estructura i tot just és el segon pilar de 5 que fa llenya en tota la seva història. Tot i la caiguda, la de diumenge a Vilanova va ser una molt bona actuació. Els berguedans destaquen que, en el 4 de 7, el pis de terços era format exclusivament per noies, cosa que només havia passat una vegada: a Guissona, l'abril del 2015.

Torre de 7 dels Moixiganguers

Per la seva banda, els Moixiganguers d'Igualada van estrenar l'any amb la torre de set, el dissabte dia 9 d'abril passat. En el marc de la diada d'aniversari dels Castellers de Lleida, els igualadins es van fixar castells de la gamma alta de set i van descarregar-los sense problemes.

Van començar l'actuació amb la torre de set, una estructura que tenen perfectament dominada com ja es va demostrar l'any passat i que de fet a Cal Tabola treballen per pujar-la properament un pis.

En segona ronda, els Moixiganguers van completar un tranquil cinc de set i per acabar van optar pel quatre de set amb agulla, que també van descarregar amb solvència; van marxar de plaça amb el vano de cinc.

Prem per veure més contingut per a tu