Els Castellers de Berga van actuar aquest diumenge, per primera vegada al Garraf, concretament al passeig del Carme, a Vilanova i la Geltrú. Els berguedans van oferir una bona actuació, van descarregar altre cop castells de 7, i confirmen, malgrat la caiguda d'un pilar, el bon inici de temporada. Els van acompanyar els Margeners de Guissona, els Xiquets de Vila-seca i els amfitrions: els Bordegassos de Vilanova.

Malgrat que la regla general per a la majoria de colles diu que com més lluny de casa actuen, més difícil és arrossegar-hi camises, els berguedans van portar a Vilanova una colla de castellers considerable. Això va permetre que poguessin descarregar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6, i en les tres diades celebrades aquesta temporada han descarregat 7 castells de 7 pisos i 2 castells de 6 pisos.

En la ronda de pilars, el pilar de 5 dels berguedans va quedar en intent, ja que van cedir el pilar abans de fer l'aleta. Amb tot, la caiguda no va tenir conseqüències físiques per a cap dels castellers. Van tancar amb dos pilars de 4 simultanis. Feia gairebé 1 any que no els queia cap estructura i tot just és el segon pilar de 5 que fa llenya en tota la seva història. Tot i la caiguda, la de diumenge a Vilanova va ser una molt bona actuació. Els berguedans destaquen que, en el 4 de 7, el pis de terços era format exclusivament per noies, cosa que només havia passat una vegada: a Guissona, l'abril del 2015.

Torre de 7 dels Moixiganguers

Per la seva banda, els Moixiganguers d'Igualada van estrenar l'any amb la torre de set, el dissabte dia 9 d'abril passat. En el marc de la diada d'aniversari dels Castellers de Lleida, els igualadins es van fixar castells de la gamma alta de set i van descarregar-los sense problemes.

Van començar l'actuació amb la torre de set, una estructura que tenen perfectament dominada com ja es va demostrar l'any passat i que de fet a Cal Tabola treballen per pujar-la properament un pis.

En segona ronda, els Moixiganguers van completar un tranquil cinc de set i per acabar van optar pel quatre de set amb agulla, que també van descarregar amb solvència; van marxar de plaça amb el vano de cinc.