CiU assegura que fa anys que proposa tot un seguit de mesures per fomentar l'ocupació a Manresa i, més concretament, amb referència als autònoms, un sector històricament molt castigat i oblidat per part de l'administració municipal. Alexis Serra ha recordat que CiU portava en el seu programa electoral una proposta ambiciosa: la creació d'una oficina específicament dedicada a l'assessorament i l'ajuda dels autònoms pel que fa als tràmits municipals.

Abans de les darreres eleccions municipals, en el Ple del mes de gener del 2007, CiU va plantejar aquesta possibilitat amb vista al canvi de conjuntura econòmica que ja llavors es començava a intuir, i l'equip de govern la va acceptar en una part. Concretament, el tripartit es comprometia a "fer un pas més en la creació d'una oficina d'atenció a l'autònom partint de la base de l'estructura actual del Centre de Desenvolupament Empresarial-CEDEM". Serra ha afirmat que gairebé tres anys després (novembre del 2009) "aquest compromís ha caigut en oblit com tants altres, i ni tan sols la greu crisi econòmica actual no ha propiciat que es repesqui".

En contraposició, CiU defensa una política integral d'ajuda als autònoms i al conjunt d'emprenedors, consistent a assessorar des de la creació de la nova activitat empresarial o professional, passant pel suport a la consolidació així com l'atenció constant al petit empresari o autònom que necessiti assessorament.