Els cartells d'ofertes i descomptes són força presents a l'Exponeu d'enguany. Encara que l'afluència de públic a la fira és similar a la d'edicions anteriors, molts botiguers asseguren que han hagut d'abaixar preus. Pere Rodríguez, per exemple, deia ahir que "estem abaixant els preus entre el 15 i el 25 per cent". Tot i això, no tots han optat per aquesta pràctica tradicional. Amb un original cartell a l'extrem del penja-robes, Què me'n dónes?, a l'estand que regenta Toni Grau se subhasten anoracs i altres peces de muntanya.

El president de la comissió organitzadora de l'Exponeu Extrem, Jordi Massanés, explicava que la crisi es va notar molt a l'hora de muntar la fira i que "ha costat que les botigues vinguessin". Però amb una quarantena d'expositors, entre botigues, entitats i estacions d'equí, Massanés assegurava que "hem fet una fira digna".

El mercat d'ocasió, que divendres va tenir una activitat màxima, és un altre dels reclams de l'Exponeu. Al fons del recinte firal es poden trobar bótes i esquís, però també bicicletes, motxilles o tendes de campanya a uns preus molt més barats que els habituals. Massanés explicava que "aquest any es venen autèntiques gan-gues, però amb qualitat". En aquest sentit, matisava que "a la fira seleccionem molt el material que ens porten".

Enguany el mercat ofereix més productes per estrenar, provinents dels excedents de botigues, que no pas objectes de segona mà. Xènia Vilaplana, una de les responsables de l'estand del mercat, ho explicava així: "la gent, en comptes de canviar-se el material, es queda el que té. Sigui per la crisi o pel que sigui, aquest any no hi ha hagut tanta oferta de segona mà i hi ha més cosa nova".

A més a més, al recinte d'ocasió els visitants poden trobar un altre tipus de gangues: forfets a preus de fira. Les estacions de Cerler i Boí i Taüll ofereixen, durant els dies de l'Exponeu, passis amb un descompte especial.

Per a tots els públics

La fira és un bon aparador per arribar al públic perquè, segons Massanés, "a la Catalunya interior hi ha un mercat molt gran" i l'Exponeu és "una manera de donar a conèixer el producte". "La gent que té ganes de començar a olorar neu saben que una de les cites abans de començar la temporada és l'Exponeu", afegia.

El públic de la fira és d'allò més ampli perquè, a més a més dels expositors, l'Exponeu Extrem es farceix d'altres activitats esportives, tant per a grans com per a petits, que serveixen de reclam als esportistes. Segons l'organització, ahir el Palau Firal es va omplir de gent de la rodalia de Manresa, però també dels dos Vallès i del Berguedà. Encara que les xifres d'ahir eren positives, l'organització preveu que la jornada amb més públic serà avui.