L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí (PSC), ha destacat la importància que suposa que ja hi hagi finançament tant per dur a terme el projecte global de millora de la línia de Manresa de Renfe com per contractar el projecte executiu per implantar un tren-tram al Bages.

Camprubí ha volgut remarcar que s'estan "arrencant" compromisos "tant dels uns com dels altres" en aquest àmbit, i això permetrà disposar del planejament per aconseguir treure revolts de la línia de Renfe, perquè els combois puguin anar més de pressa, i connectar la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb el tren de la Renfe de Manresa, recuperant l'antic traçat pel centre de la ciutat.

Camprubí considera "compatible" la creació d'una estació al Congost que complementi l'estació central de la Renfe.

L'alcalde ha volgut destacar "la unitat" sobre infraestructures ferroviàries que mantenen les forces polítiques i ha recordat que l'estudi integral per remodelar la línia C-4 de Renfe és fruit de les esmenes presentades pel PSC i ICV dintre els pressupostos generals de l'Estat i que suposarà una inversió de més de 700.000 euros. L'alcalde ha assegurat que aquesta és la informació que el director i subdirector general d'Infraestructures Ferroviàries van comunicar al cap de l'oposició, Alexis Serra, en la visita que va fer dimecres passat a Madrid. Camprubí ha destacat el fet que "amb CiU no anem per camins diferents en aquest tema" i ha assegurat que una estació central a la Renfe i una estació-baixador amb aparcament al Congost "es complementen" en el dibuix futur de la ciutat.

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Manre- sa, Alexis Serra, i el diputat al Con- grés Pere Macias es van entrevis- tar, dimecres a Madrid, amb el director general d'Infraestructures Ferroviàries, Carlos María Juárez Colera, i el amb subdirector general de Plans i Projectes, Francisco Javier Sánchez Ayala, per tractar-hi la millora de la línia de tren de Manresa. Els polítics convergents ho van aprofitar per explicar la necessitat que Manresa disposi d'una estació ferroviària vinculada a un gran aparcament de pagament tou al Congost.