Segueix-nos a les xarxes socials:

Un torneig de llançament d'espardenya clourà la 8a Setmana de Jocs al Carrer

L'activitat que organitza el CAE se celebrarà enguany abans, entre els dies 1 i 4 de setembre, per no coincidir amb l'inici del curs escolar

L'inici del curs escolar el 7 de setembre, una setmana abans del que ho feia, ha obligat el CAE a avançar la 8a Setmana de Jocs al Carrer. Enguany serà de l'1 al 4 de setembre, i inclourà com a cloenda, el dissabte 4, el 1r campionat de llançament d'espardenya. Aquest dia, també com a novetat, s'omplirà de jocs un carrer del centre de Manresa, el de Sant Miquel.

Amb un pressupost de 19.000 euros, Nasi Muncunill, director del CAE, ha explicat que no s'ha hagut de patir pels diners com en l'edició passada, en què n'hi va haver menys i, consegüentment, menys dies, cinc, un més que enguany. Quant al pressupost, ha explicat que, com que la majoria de les subvencions que reben són bianuals o plurianuals, no s'ha notat, però alerta que l'any vinent podria ser diferent. Insisteix, alhora, en les dificultats afegides que ha comportat a l'organització haver d'avançar la setmana, que justament va néixer per omplir el buit que quedava entre la festa major, que acaba el 30 d'agost, i l'inici del curs escolar, mentre que en aquesta edició aniran seguides.

Muntar aquesta activitat, en la qual es treballa des de l'octubre passat, suposa disposar i formar 22 monitors, que són els encarregats de dinamitzar les diferents activitats, ajudant les persones que vagin a jugar a entendre els jocs i a animar-se a provar-los. Les propostes en horari de vespre i nit de la setmana són a càrrec de membres del Club del Joc del CAE.

De l'1 al 3 de setembre, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, hi haurà jocs a cinc places, que enguany s'han modificat i reubicat per adaptar-los al públic basant-se en l'experiència d'anteriors edicions. A Sant Domènec hi haurà un ventall ampli de jocs: de tauler, d'enginy, del món, gegants... A la porxada (on es podrà practicar el llançament d'espardenya), jocs populars i tradicionals de Catalunya i altres indrets (saltar corda, curses...). De la plaça de Fius i Palà en marxen els jocs infantils. En aquest espai n'hi haurà d'habilitat i destresa (maxi-frizers, hoquei de taula, sjoelback...). La plaça Major acollirà els jocs per als menuts de 2 a 5 anys, i a la Plana de l'Om, on hi havia jocs de taula, s'instal·laran jocs de circuit, com curses de xapes i de cigrons...

De l'1 al 4 setembre, entre les 10 de la nit i 2/4 d'1 de la matinada, i pensant en els majors de 16 anys, a la plaça Major hi haurà jocs de tauler, de cartes i d'habilitat. El dissabte 4, la cloenda serà de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, amb l'esmentat campionat de llançament d'espardenya a la Plana de l'Om; el Carril-Joc a Sant Miquel, amb parades a les placetes que el componen; i, a la Plaça Major, una exhibició de més de 80 jocs artesanals de fusta. Una proposta de la companyia Tombs Creatius.

Mateu Comellas, expert constructor i ballador de baldufes; Dominique Dumeste, ludotecària francesa experta en jocs infantils i cooperatius; i Jordi Rossich (2 de setembre, 22 h) i Josep Maria Allué (3 de setembre, 22 h), creadors de jocs, seran a les places per poder-hi jugar. Finalment, aquesta activitat lúdica inclou una exposició-gimcana de jocs a aparadors de botigues dels carrers del Born, Carme, Sant Miquel i Sobrerroca.

Prem per veure més contingut per a tu