Segueix-nos a les xarxes socials:

«Com la picada d'un mosquit gegant»

El doctor Prats destaca que la primera quinzena de juliol van tenir més consultes per picades, però que després ha estat com l´estiu passat

«Com la picada d´un mosquit gegant». És la comparació que fa el doctor Marcel Prats, director d´atenció primària d´Althaia, de la picada d´un mosquit tigre en relació amb la d´un mosquit comú.

Tot i que aquesta afirmació pugui semblar aparatosa, Prats assegura que, tant una picada com l´altra, al cap d´un parell de dies desapareixen, malgrat que la de mosquit tigre «faci una butllofa més gran» i sigui més dolorosa. Una altra cosa és si, per efecte de la mateixa picada i de la sensibilitat de la persona que la rep o bé de rascar-la, s´hi fa una ferida i s´infecta. En aquest cas, adverteix, «estaríem parlant d´una lesió a la pell que requeriria un tractament tòpic amb antibiòtic». Si no és així, si no hi ha ferida, Prats explica que el tractament és el mateix que per a una picada de mosquit comú, a base d´un medicament contra el dolor i un antihistamínic.

Als dos centres d´atenció primària de la Fundació Althaia (el del Barri Antic i el de les Bases), informa el seu màxim responsable, aquest estiu no han tingut una gran presència de persones que hi hagin anat per picades de mosquit, si bé la primera quinzena de juliol, admet, «n´hem tingut un cert increment», mentre que les següents setmanes les consultes «ja han estat les mateixes que l´any passat», que és quan es va detectar per primera vegada la presència del mosquit tigre a Manresa. Quant als tractaments que s´han hagut de recomanar, explica que no han estat diferents perquè les picades «hagin estat més agressives que l´any passat». Prats remet a les informacions que s´han donat de totes les maneres possibles als usuaris en el tema del mosquit tigre, en el sentit de prevenir-ne l´atac amb mosquiteres i evitant tenir aigua estancada.

Malgrat que els indicatius de les consultes rebudes als dos centres d´atenció primària d´Althaia no marquen que hi hagi hagut un augment important de les picades, cosa que, en canvi, sí que demostren les dades aportades pels centres d´atenció primària de l´ICS (vegeu la pàgina 2), Prats fa notar que pot passar que n´hi hagi hagut més però que els qui les han patit hagin anat directament a la farmàcia a buscar els medicaments per fer-ne el tractament sense passar per consulta. De fet, diu, Prats, ell mateix ha rebut picades.

Prem per veure més contingut per a tu