La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) va presentar ahir un nou projecte que pretén superar les fronteres i unir diferents generacions a través de tallers i activitats. És la primera vegada que l'associació que engloba les diferents entitats veïnals de la capital del Bages s'embarca en una iniciativa com aquesta.

El projecte intergeneracional, que es durà a terme el primer quadrimestre del 2011, s'emmarca dins el Pla de Dinamització Veïnal. Consistirà en la realització de tallers i activitats i serà obert a totes les edats. A banda d'oferir nous coneixements als assistents, la iniciativa permetrà que es connectin les diferents generacions.

La proposta preveu xerrades, concursos i tallers, de reparació de motos o bicicletes, de bijuteria, d'iniciació a Internet, cant coral, teatre, rebosteria, contacontes tradicionals, videojocs o escalèxtric, entre d'altres. "La idea és que, en funció del tipus de taller, adults i joves exerceixin de monitors de la resta a partir d'uns coneixements bàsics que se'ls proporcionaran", explica el president de la FAVM, Enric Martí. Per fer-ho possible, compta amb el suport d'algunes entitats com ara l'Esbart Dansaire Manresà, la Casa de la Música, els Consells Municipals i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya.

Entre gener i febrer, la FAVM prepararà les activitats, que començaran la tercera setmana de març i es perllongaran fins a final d'abril. El punt final coincidirà amb el Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional. Així, el darrer cap de setmana d'abril el parc de l'Agulla acollirà una festa lúdica per a persones de totes les edats.

El projecte es va presentar ahir al matí al teatre Conservatori mitjançant un audiovisual. La presentació es va fer prèviament a l'espectacle Gira Lluna de la companyia de Marcel Gros (vegeu pàgina 42). La federació d'entitats veïnals volia presentar el projecte en un acte familiar en el qual, com la iniciativa, coincidien diferents grups d'edat.