Entre el 25 i el 30% de les persones que compren al Carrefour de Manresa són majors de 65 anys. A partir d'aquesta setmana els centres comercials de la firma descomptaran l'IVA de la compra que realitzin les persones més grans de 65 anys gairebé en tots els seus productes frescos.

En total 4.000 productes de carnisseria, peixateria, fruiteria, forn de pa, xarcuteria, pastisseria, plats preparats, ous, verdures, hortalisses i formatges. Això pot suposar un estalvi d'entre 225 i 250 euros l'any, segons la companyia. A Manresa el 19 % de la població, 14.200 persones, tenen més de 65 anys. Segons el director de Carrefour a Manresa, Alfonso Gil, això "pot fer la sensació que es tracta d'una campanya comercial, però l'esperit d'aquesta acció és que en un moment delicat com l'actual volem estar al costat d'un col·lectiu vulnerable". La iniciativa s'ha batejat amb el nom de 65 +.

Els majors de 65 anys hauran de formalitzar la targeta del Club Carrefour, que és gratuïta. A partir d'aquí se'ls aplicarà el descompte automàticament quan passin per caixa i mostrin la targeta, de manera que es farà automàticament. L'IVA dels productes frescos és del 4 o bé el 8% en funció del producte. La campanya durarà d'entrada fins al 31 de març. Llavors se'n farà una valoració i s'hi introduiran canvis si es creu convenient. Segons Gil, però, la voluntat de la firma és que la campanya tingui continuïtat.