El president del grup municipal del PSC va acusar ahir en roda de premsa el Govern de la Generalitat de causar "grans problemes de tresoreria" a l'Ajuntament de Manresa, governat per CiU.

Irujo, acompanyat per la portaveu del grup, Sònia Díaz, va demanar a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CiU), que faci públic el deute que la Generalitat té amb l'Ajuntament. I aquí inclou els diners que han de ser transferits per a les escoles bressol i de música, que xifra en 600.000 euros, però també tots els altres deutes que hi pugui haver inclosos, com per exemple les aportacions a l'empresa municipal Fòrum per a la realització de l'obra de les Escodines, a l'Ateneu de les Bases i el milió d'euros per acabar l'operació del Congost.

Irujo va dir que la manca d'aquests diners ha tingut repercussions ben conegudes com la fallida de l'obra de les Escodines i d'altres que poden arribar en breu com la repercussió sobre les butxaques de les famílies que porten els seus fills a les escoles municipals bressol i de música. El polític socialista es va oferir al govern convergent a fer "un front comú" per aconseguir aquests diners que poden generar "greuges" i que afecten a famílies i proveïdors provocant un efecte dominó.

Una segona moció que el grup municipal socialista presentarà al ple de l'Ajuntament, que se celebrarà demà a partir de les 7 de la tarda, fa referència al suport al cooperativisme per remarcar la seva importància com agents de responsabilitat social, generadores d'ocupació estable i d'arrelament territorial. La regidora Sònia Díaz va explicar que a Manresa funcionen 55 cooperatives.