Les mobilitzacions socials sempre han acabat donant rendiment i sent útils, per això cal que la convocatòria de vaga general del 29 de març tingui una resposta massiva. Així ho va assegurar ahir a Manresa el diputat al Congrés d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, en una trobada amb militants i simpatitzants de la formació política.

Segons Coscubiela, cal que la societat es tensi i sigui un actor determinant el 29-M, perquè "la mobilització és imprescindible per plantar cara i aturar polítiques que no tenen límit". Va posar com a exemple l'anunci que els sous dels empleats públics es podrien acabar retallant el 5%. El dirigent d'Iniciativa va culpar el PP i CiU d'aprofitar la crisi "per imposar reformes molt dures que comporten la pèrdua de drets dels treballadors i un retrocés en l'estat del benestar". En la seva opinió, cal passar "de la indignació a l'acció i de l'oposició a una política d'alternatives". Si no hi ha mobilització, hi ha el perill que la reforma laboral encara pugui empitjorar més, va assegurar.

L'estada de Coscubiela a Manresa s'emmarca en la preparació de la 10a assemblea nacional que Iniciativa celebrarà el novembre. "Es tracta de dur un intens debat polític a les organitzacions territorials", va dir el dirigent d'ICV a la Catalunya central, Xavier Rubio.