Socialitzar els gossos quan són cadells per evitar futurs problemes de comportament i evitar pertorbar la convivència dels ciutadans. Aquest és l'objectiu d'una activitat pionera que l'Ajuntament de Manresa vol posar en marxa i que consisteix en cursos gratuïts per socialitzar gossos que estiguin al cens municipals d'animals domèstics i que tinguin menys d'un any. El curs es començarà a oferir a partir del 22 de març.

Per aquest motiu la regidoria de Sanitat ja ha començat a enviar cartes als propietaris de gossos censats per informar-los de la possibilitat de fer aquest curs i dels avantatges que pot suposar l'oportunitat d'adquirir coneixements per educar la mascota. Els professionals consideren que una bona educació els primers mesos de vida de l'animal és cabdal per al seu desenvolupament posterior. El curs es durà a terme gràcies a un acord de col·laboració entre la regidoria de Sanitat i l'empresa Hotel Caní El Vilà de Calders.

El curs es farà durant cinc classes en sessions de dues hores de durada a la zona del Congost amb l'objectiu d'evitar que els gossos desenvolupin por, agressivitat o conductes inapropiades. Per això durant aquestes classes s'ensenyarà als propietaris a socialitzar el cadell, ensenyar-lo a jugar amb altres gossos i persones, a respondre a estímuls i a inhibir la mossegada. També a complir ordres bàsiques com asseure's, quedar-se quiet o no agafar aliments del terra. També es donaran nocions als propietaris dels gossos d'aspectes sobre la nutrició,la higiene o les obligacions que comporta la tinença d'animals.

Els interessats a participar al curs cal que s'apuntin a la Unitat de Sanitat, al telèfon 93 875 24 90, o bé a la web de l'Ajuntament: www.ajmanresa.cat.