La Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del Bages va fer balanç, ahir, del primer any després de la seva reactivació per plantar cara a les retallades. En la roda de premsa convocada, el seu portaveu, Josep Fuentes (CCOO), va evidenciar la "contradicció" que suposa que s'estigui planificant un equipament sociosanitari a la Parada, mentre que en un període de 2 o 3 anys haurà acabat la segona fase d'ampliació de Sant Joan de Déu i el Centre Hospitalari "quedarà lliure".

Fuentes també va expressar la "preocupació" de l'ens que agrupa sindicats, entitats veïnals i partits polítics pel fet que "el 50% de les places de l'equipament sociosanitari de la Parada siguin privades", mentre que la resta caldrà veure si poden ser públiques concertades amb Benestar Social. La plataforma no considera encertat aquest plantejament per part de la Fundació Sociosanitària de Manresa, "que ha begut des del seu origen de fons públics".

També hi va haver paraules de crítica tant per a l'Ajuntament de Manresa, "al qual ha faltat implicació, fermesa i coneixement del que passa", i a la gerència territorial del Catsalut de la Generalitat, "per la seva inflexibilitat i excessiva preocupació en aplicar amb bona lletra les retallades" que se li dicten. La plataforma va anunciar que la seva activitat anirà a més i que lluitarà per aportar punts de vista alternatius.