La Gerència Territorial de l'ICS a la Catalunya Central ha acomiadat els metges i llevadores residents que enguany acaben la seva etapa de formació amb una jornada de recerca en què han participat una cinquantena de professionals del territori.

La jornada ha servit perquè metges, metgesses i llevadores residents presentessin els projectes de recerca en què han treballat durant aquest període de formació.

A la jornada s'hi han presentat 6 treballs fets pels professionals durant el període de residència. La cap de la Unitat de Farmàcia de la Gerència Territorial de la Catalunya Central, Anna Bonet, ha presentat un estudi sobre Satisfacció de la implantació de la recepta electrònica. Les llevadores residents Miriam Bicuña, Elisabet Bosch i Tania Martínez han presentat el treball El gingebre per resoldre les nàusees a l'embaràs. Marta Bernárdez, Su-sana Pérez, Adriana Vila, Laura Aznar, Mar Ariza i Neus Jorba, també llevadores, han presentat el projecte Ús de la sàlvia per a l'alleujament de les sufocacions durant l'embaràs. Els projectes dels metges i metgesses residents, per la seva banda, han estat els següents: Intervenció educativa per millorar el maneig de l'insomni a l'ABS Manlleu, d'Araceli Bárcena; Prevenció secundària i tractament òptim de la cardiopatia isquèmica, d'Anna Hernández, i Relació entre obesitat i activitat física en la població de Manresa, de Heidy Whitaker i Eliana Castellanos.

La jornada es va inaugurar amb els parlaments del gerent de l'ICS a la Catalunya Central, Lluís Riu, i de la directora assistencial, Dolors Comet. L'adjunt a la direcció assistencial, Josep Vidal, va oferir una conferència sobre les possibilitats de feina a Anglaterra. La sessió es va tancar amb les intervencions del cap de la Unitat Docent, Joan Deniel, i de la cap del programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, Náyade Crespo.

Els centres que l'ICS té a les comarques del Bages, Osona i l'Anoia acullen en aquests moments una vuitantena de metges residents que s'estan formant en l'especialitat de medicina familiar.