El barri del Xup de Manresa necessitava un esplai. Així es va posar de manifest dissabte durant la seva inauguració. I és que de les 30 places disponibles ja n'ha adjudicat 23.

L'esplai Tres Pins ja havia estat en funcionament en un local situat al costat de l'escola Pare Ignasi Puig però el mal estat de l'espai va obligar a clausurar-lo ara fa set anys. Ara, aprofitant la cessió de l'Ajuntament de Manresa de la llar d'infants El Solet, que enguany ha tancat portes, l'entitat veïnal ha apostat per recuperar un servei que, segons els mateixos monitors, era "necessari". I és que, segons expliquen, malgrat que entre setmana sí que existia una oferta per al col·lectiu infantil i juvenil amb programes com el de Jugar i Llegir o el servei de biblioteca, per al cap de setmana era inexistent.

El procés per dotar el barri del Xup d'un esplai es va iniciar l'any passat. L'Associació de Veïns del Xup va demanar una subvenció a Adigsa que els ha permès formar com a monitors de lleure quatre veïns del barri. Així van obrir un procés de selecció que va culminar amb l'elecció de tres dones i un home, d'entre 60 i 18 anys, per fer aquesta tasca.

L'esplai va presentar-se dissabte passat en societat a través d'una jornada de portes obertes. Per a aquesta primera edició l'eix central del curs serà el medi ambient. Entre les activitats que es duran a terme és previst que els infants "apadrinin" un tram de la riera de Rajadell, que passa pel barri, i l'arrangin. També, davant l'increment de les petites bretolades de què ha estat víctima el barri, es tractarà el tema del civisme.

L'esplai Tres Pins, adreçat a nens i nenes de 4 a 18 anys, està obert a tota la ciutat. L'horari serà tots els dissabtes de 4 a 7 de la tarda i té un cost de 30 euros l'any.