Segueix-nos a les xarxes socials:

Incidència minsa i irregular de la vaga d'estudiants a les nostres comarques

A Manresa mig centenar de joves es van manifestar des de Crist Rei fins a la plaça Major

Incidència minsa i irregular de la vaga d'estudiants a les nostres comarquessalvador redó

Poca incidència, ahir, en general, de la vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a les comarques de la Catalunya Central. Amb el lema "Conquerim l'educació pública i popular", es convidava instituts i universitats a revoltar-se contra la llei Wert i les retallades.

A Manresa hi va haver una concentració i manifestació pel centre de la ciutat en què van participar uns cinquanta estudiants, amb representació de tots els instituts públics, segons va informar un militant del sindicat convocant. També n'hi va haver una a Solsona amb prop de quaranta alumnes de primer de batxillerat de l'institut Francesc Ribalta, i a Berga, amb encara no una vintena. La incidència va ser molt més baixa que en convocatòries anteriors. Baixa i irregular, segons dades facilitades pels centres. A Manresa, per exemple, va ser minoritària a l'institut Pius Font i Quer. Al Lacetània la va seguir el 40% de l'alumnat, llevat del d'ESO. Al Guillem Catà, el 50% del batxillerat i bona part dels cicles formatius. Al Peguera algun grup de batxillerat i de 4t d'ESO, i al Cal Gravat, 60 alumnes de 4t d'ESO. Tant a la Politècnica com a la FUB ni es va notar.

La mateixa irregularitat es va constatar a l'Anoia. Per exemple, a l'institut Joan Mercader d'Igualada van seguir la vaga el 90% dels alumnes de batxillerat i molt pocs d'ESO; a l'institut de Piera, el 90% i, en canvi, al de Calaf, el 40%, i al Pere Vives d'Igualada, el 45%, segons informació d'Àngels Gabarró, del sindicat USTEC-STEs.

A Manresa, els estudiants es van trobar a Crist Rei a les 11 del matí i a 2/4 de 12 van iniciar el recorregut fins la plaça Major, en el decurs del qual van cridar diverses consignes ("Els estudiants no som mercaderia", "Pública sí, privada no" i "Mariano, Mariano no llegas al verano") i van fer una breu seguda al pas de vianants de Sant Domènec que va obligar els municipals que els seguien a tallar el trànsit de pujada molt poc temps.

A la plaça Major, els joves, que tenien el suport de la CUP i Arran, van llegir i aplaudir el manifest de la convocatòria, que critica la "constant degradació" de l'educació; la llei Wert i les noves retallades; l'eliminació de beques en els ensenyaments postobligatoris; l'augment de les taxes universitàries; la pèrdua de la democratització en els òrgans de governs dels instituts i les universitats, i "el constant atac que rep el català arreu del territori".

Prem per veure més contingut per a tu