Els Mossos d´Esquadra han imputat per desordre públic set persones que van participar a la concentració a l´estació de la Renfe fa just una setmana i que va acabar amb el desallotjament per la força de l´interior de l´estació. La protesta va ser convocada per col·lectius que protesten per l´augment del preu del transport públic.

L'Ajuntament de Manresa reprova l'actuació dels Mossos

El ple d'aquest dimarts de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat una proposició que reprova l'actuació policial a l'estació de Renfe. La proposició del PSC va ser esmenada per CiU, el PP i la CUP van votar-hi en contra i PxC s'hi va abstindre.

Un centenar de persones van participar a la protesta

L'acte de repulsa a la puja dels preus dels transports públics va reunir a l'estació de la Renfe un centenar d'activistes, els quals van ser desallotjats amb força cap a les 7 de la tarda. Inicialment, els joves només eren observats a distància pel dispositiu policial. Va ser quan es van precintar els passos cap a les andanes per tal que no poguessin quedar tancades que la policia va intervenir i va desallotjar la manifestació amb contundència.

Era la tercera concentració a Manresa contra l'augment del preu del transport públic. Les dues setmanes anteriors n'hi va haver-hi dues més que van concloure sense incidents. Només en el primer cas, els Mossos van traslladar dues de les persones concentrades a comissaria per identificar-les. En tots els casos, l'acció reivindicativa va consistir en precintar les portes d'accés a l'entrada per permetre que els usuaris poguessin entrar sense haver de pagar.

Els partits es posicionen

Diversos partits municipals es van posicionar en relació als fets. L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa va lamentar en un comunicat els esdeveniments ocorreguts. En el comunicat, el consistori reiterava el "respecte pel dret a manifestació com a via d'expressió lliure i democràtica, sempre que es faci per vies pacífiques". A més, afegia que l'actuació policial "ens provoca contrarietat", ja que "manifestacions similars que es van produir en altres ciutats de Catalunya es van desenvolupar sense cap incident". Mentre que el PSC va anunciar que duria al ple de l'Ajuntament una moció perquè es reprovés l'actuació policial a la Renfe.