L'Ajuntament i el Col·legi d'Advocats de Manresa han presentat aquest matí la campanya informativa de la consulta sobre el futur del Teatre Conservatori, que es farà els propers 10 i 11 de maig. Entre les accions previstes, hi ha una exposició a la Sala de la Plana de l'Om; una sessió informativa el 22 d'abril amb convidats experts i visites guiades a l'equipament per tal de donar a conèixer els racons de l'edifici on habitualment no s'hi pot accedir. A més, el cap de setmana previ a la consulta, s'ha previst la celebració d'un debat públic que comptarà amb la participació de defensors del 'no' i del 'sí'. L'Ajuntament preveu dedicar uns 5.000 euros a la consulta, que tindrà un resultat vinculant.

Uns 62.800 manresans seran cridats a votar els propers 10 i 11 de maig en un referèndum sobre el futur del Teatre Conservatori de Manresa. La consulta ha de servir per decidir què es fa amb l'equipament cultural, si s'enderroca tal com proposa el pla d'ordenació, o bé es deixa dempeus.

Tal com ja va anunciar l'Ajuntament, Manresa dedicarà les tres setmanes prèvies a la consulta a informar el ciutadà sobre els pros i contres de cada opció. En total, l'Ajuntament preveu dedicar uns 5.000 euros a la campanya, que comptarà amb diverses accions.

La primera actuació serà l'estrena d'una exposició informativa, del 22 d'abril al 9 de maig a la Sala de la Plana de l'Om. La mostra es podrà visitar de dilluns a dissabte i tindrà l'objectiu de fer que els ciutadans es facin una idea dels arguments urbanístics, patrimonials, funcionals i econòmics que suposa cada una de les dues opcions de la consulta.

Coincidint amb la inauguració de l'exposició, el mateix dia 22 d'abril, tindrà lloc a l'Auditori de la Plana de l'Om una sessió informativa en la qual diversos experts analitzaran detalladament els arguments a favor i en contra.

D'altra banda, durant el cap de setmana del 25, 26 i 27 d'abril, s'han programat visites guiades a l'equipament per tal de donar a conèixer els racons de l'edifici on habitualment no s'hi pot accedir. Per últim, el cap de setmana previ a la consulta, s'ha organitzat un debat que comptarà amb la participació de defensors del 'no' i del 'sí'. L'equip de govern no s'ha volgut posicionar ni a favor ni en contra d'enderrocar el teatre.