CatalunyaCaixa ha entregat a la Fundació Ampans una subvenció de 60.000 euros per desenvolupar el projecte Co-Laborum. Es tracta d'una iniciativa pionera d'inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual del Bages. Aquest dimarts s'ha dut a terme la signatura del conveni entre el president d'Ampans, Domènec Casasayas, i el director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Est, Òscar Ferrer. Co-Laborum proporciona un lloc de feina al discapacitat intel·lectual adaptat a les seves capacitats i aptituds i, a més, el programa preveu implicar els diferents agents de la comarca perquè Ampans pugui identificar les necessitats d'ocupació de les entitats i empreses locals.

Durant l'acte de la signatura del conveni, celebrat a Manresa, Domènec Casasayas, president de la Fundació Ampans, ha recordat que "l'atur és especialment dur amb les persones amb discapacitat intel·lectual i programes com aquest, que preveu la implicació dels ens locals, demostren que amb la suma de tots podem transformar la realitat de les persones". De la seva banda, el director territorial de CatalunyaCaixa a la zona, Òscar Ferrer, ha afegit que Co-Laborum "compta amb uns elements que són plenament coincidents amb la filosofia de servei de banca km0 de Catalunya Caixa".

El projecte es desenvolupa a partir d'un enfocament integral i personalitzat de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Se'ls proporcionarà un lloc de feina adaptat d'acord amb la capacitat i aptituds de cada una. D'aquesta forma, la persona s'ocuparà en una feina competitiva que respongui als seus interessos i fortaleses, ja sigui a jornada complerta o parcial.

El programa preveu implicar els diferents agents de la comarca perquè Ampans pugui identificar les necessitats d'ocupació de les entitats i empreses locals, tant públiques com privades, i trobar la seva adequació al perfil de les persones que formen part del programa. L'acció s'adreçarà a persones majors de 18 anys empadronades a algun municipi del Bages. Un cop la persona obtingui la feina, el projecte garantirà el seguiment i suport especialitzat.