Manresa i Sant Salvador de Guardiola han traslladat a la Generalitat la necessitat d'actuar urgent per millorar l´estat de la carretera C37z, en el tram situat entre els dos municipis i entre la capital del Bages i Sant Joan de Vilatorrada. L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l´alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, han enviat una carta conjunta adreçada al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, reclamant l'acció.

En la carta s´informa que arran del comunicat de premsa de la Generalitat en el qual s´anuncia el començament de les obres de millora a l´Eix Diagonal C15 i C37, i a vies i camins rurals de l´entorn, Junyent i Miralda -que compten també amb el suport del diputat comarcal de CiU, David Bonvehí- han fet arribar "la preocupació pel fet que no es prevegin actuacions en la via C37z (antiga carretera d´Igualada ), tant en el tram comprès entre el terme municipal de Sant Salvador de Guardiola i Manresa ( pont de Sant Francesc ), com en el tram comprès entre el nucli de Manresa i l'eix Transversal C25".

Els alcaldes de Manresa i Sant Salvador recorden al conseller que en data 28 de maig de 2008 es va aprovar definitivament l´avantprojecte de construcció i explotació i projecte de traçat "Millora general. Condicionament de les carreteres C15 i C37. Tram: Vilanova i la Geltrú - Vilafranca del Penedès - Igualada - Manresa". Aquest projecte posava sobre la taula la solució definitiva a la problemàtica d´aquest tram entre Sant Salvador de Guardiola responent a l´adequació de la via al caràcter i ús que té realment.

Junyent i Miralda asseguren que "som coneixedors que l´actual situació econòmica del país fa que compromisos adquirits per la Generalitat hagin de ser posposats fins que la situació millori. Ara bé, aquesta carretera està en un lamentable i preocupant estat de conservació afectant directament a la seguretat viària. Per aquest motiu és aconsellable i necessari que s´hi realitzin actuacions d´urgència.

Finament, els dos alcaldes clouen la carta demanant que "dins el marc de les actuacions que la seva Conselleria ha anunciat i preveu executar en l´entorn de l´Eix Diagonal, incloguin intervencions de manteniment i millora d´aquest tram de la carretera C37z".