L´Ajuntament de Manresa ha aixecat aquest dilluns el precinte de l´entrada del carrer Jaume I al bloc de les dependències annexes a l´edifici del Teatre Conservatori després que els tècnics municipals han avaluat l´estat de les instal·lacions malmeses pel foc que dissabte es va declarar a la cuina del Restaurant Maïami.

La primera inspecció ha donat com a resultat que caldrà renovar la xemeneia de la cuina on es va generar l´incendi, així com el calaix vertical d´obra que conduïa la xemeneia des de la cuina del restaurant fins a la teulada.

La paret d´una aula del Consorci de Normalització Lingüística i una altra de l'oficina de Bages per Tothom que estaven a tocar d´aquest calaix també s´hauran de reconstruir.

Els tècnics municipals i els designats pel Restaurant Maïami continuaran analitzant aquest dimarts la situació de la coberta del bloc del carrer Jaume I afectada per les flames ja que, amb molta probabilitat, haurà de ser reformada parcialment.

Vianants van alertar als Bombers

El foc es va originar cap a tres quarts d'una del migdia, segons van alertar els primers testimonis de l'incident, vianants que passaven a prop de l'establiment. Aquests testimonis van alertar els Bombers quan van veure el fum, la qual cosa va evitar conseqüències més greus. L'incendi no va provocar cap dany personal perquè a aquella hora el restaurant encara no havia obert als clients i tan sols l'ocupaven treballadors, segons van explicar fonts del cos de Bombers.

L'establiment Maïami va quedar precintat per tal que a partir de dilluns els tècnics de l'Ajuntament de Manresa analitzin l'interior de l'edifici. També van quedar precintades per precaució, donada la seva proximitat, les dependències del Teatre Conservatori pel carrer Jaume I.

Segons l'informe inicial del cos de Bombers, les flames es van originar a la campana extractora de la cuina del restaurant i d'aquí van passar per la xemeneia fins a la teulada, que també va quedar parcialment cremada. L'encanyissat del sostre va fer estendre el foc i va aixecar el núvol de fum que els vianants i els veïns de l'edifici, que també dóna al carrer Jaume I, van observar. L'avís va mobilitzar ràpidament el protocol d'extinció d'incendis, format per vuit dotacions de Bombers.