Segueix-nos a les xarxes socials:

Un centenar d'activistes impedeixen l'acapte racista de PxC a la Font

Els representants de la formació xenòfoba pràcticament no van sortir del bar on s'havien refugiat

Un centenar d'activistes impedeixen l'acapte racista de PxC a la Fontp. c.v.

La mobilització de diversos sectors de la vida social manresana va impedir, ahir al matí, l'acapte d'aliments racista convocat al mercat de la Font dels Capellans per la delegació local de Plataforma per Catalunya (PxC). L'acció pretenia recollir aliments per distribuir-los entre famílies necessitades que el partit considerés "de casa", excloent les d'origen immigrant.

A primera hora del matí, una representació de set membres del partit encapçalada pel regidor manresà Albert Pericas i el secretari general de la formació, Robert Hernando, es va personar al mercat amb l'objectiu de dur a terme la recollida. Allà van ser rebuts per prop d'un centenar de persones, pertanyents a partits polítics i entitats de la ciutat, que es van manifestar sota el lema "No alimentis el racisme", per mostrar així la seva oposició frontal a l'acció.

Davant les protestes, els membres del partit es van refugiar en un bar proper, del qual van sortir en diverses ocasions enmig dels crits dels concentrats; situació que va derivar en alguns moments de tensió sense incidents.

Al cap d'una hora de la seva arribada, i davant el rebuig dels concentrats, els representants de la formació xenòfoba van abandonar el local i el mercat escortats pels agents de la Policia Local i Mossos d'Esquadra; cos, aquest últim, al qual PxC va presentar ahir una denúncia contra els concentrats adduint que la manifestació va ser convocada de manera "il·legal".

Prem per veure més contingut per a tu