La Fundació Althaia de Manresa reduirà aquest estiu la seva activitat quirúrgica i això farà que tanqui 30 llits, el que representa el 7 % del total, que són 402. 19 són a Sant Joan de Déu i 11 al Centre.

Segons fonts de la Fundació, es tracta de la mesura que s'aplica cada estiu per adaptar-se a l'activitat pròpia d'aquesta època de l'any, quan baixen les intervencions quirúrgiques programades no urgents i no preferents. Per aquest mateix motiu es tanquen els 30 llits, tots lligats a intervencions. Els que es destinen a l'activitat mèdica que no tenen res a veure amb cirurgia es mantenen igual. La reducció de la trentena de llits, diu Althaia, segueix la línia habitual de cada any.

Així mateix, assegura que aquest dispositiu, que es va posar en marxa a final del mes de juny, es mantindrà fins al 15 de setembre. Les mateixes fonts afirmen que, "en cas de necessitat, Althaia té la capacitat d'augmentar els recursos per fer front a un increment de la demanda".

Precisament ahir el conseller de Salut del Govern català, Boi Ruiz,va garantir que els 2.091 llits que s'han tancat l'estiu als hospitals catalans es tornaran a obrir la pròxima tardor. En declaracions a TV3 va assegurar que "el que hem de veure és si els hospitals fan la feina que han de fer, no el nombre de llits que hi ha, sinó el de pacients atesos".