L'Ajuntament de Manresa ha posat a disposició de les entitats de la ciutat quatre solars buits perquè hi desenvolupin projectes. El regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, ha explicat que la iniciativa, anomenada 'Buits Urbans', vol regenerar el teixit urbà i dinamitzar els espais on actualment "no hi passa res". Els projectes se seleccionaran per concurs i s'hi podrà presentar qualsevol iniciativa, des d'un espai lúdic fins a una proposta artística. Es valorarà la implicació del projecte amb l'entorn, la rendibilitat social, l'autosuficiència, la sostenibilitat ambiental i la millora de l'entorn. De moment, la iniciativa implica quatre solars, però l'Ajuntament no descarta ampliar-la a més zones.

Manresa vol que alguns dels solars sense ús que actualment són de titularitat de l'Ajuntament deixin d'estar buits i es converteixin en noves iniciatives per a la ciutat. Per això, ha engegat el projecte 'Buits Urbans' amb quatre solars que es posaran a disposició de les entitats manresanes perquè hi puguin desenvolupar les seves propostes.

Els quatre espais seleccionats es reparteixen per diferents zones de la ciutat i són solars situats al carrer Santa Teresa, al carrer de l'Hospital, al carrer Dante i a l'avinguda del carrer Sant Salvador.

Les propostes se seleccionaran a través d'un concurs, però segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, hi ha lloc per a qualsevol iniciativa que busqui millorar el teixit urbà de manera sostenible. De fet, el regidor ha explicat que la idea és el resultat d'una proposta que ja ha tingut iniciatives embrionàries en algunes zones de la ciutat com un espai lliure de gossos prop de l'escola Ítaca, un projecte d'horts urbans al barri de les Escodines i un altre al barri de La Parada.

Serracanta ha dit que a l'inici del projecte l'Ajuntament podrà col·laborar-hi per tal d'acondicionar l'espai, però ha aclarit que la iniciativa que proposin les entitats ha de ser autosuficient i oferir una rendibilitat econòmica per a l'entitat que la presenta. "Això és el que ha de garantir la continuïtat dels projectes", ha explicat. Per Serracanta, un dels valors de la iniciativa és que parteix de la base que el ciutadà pot ser protagonista de la construcció del seu entorn urbà.

De moment, la iniciativa es durà a terme en quatre solars de la ciutat, però Serracanta no descarta ampliar-la amb d'altres solars buits si la proposta té èxit.