Manresa serà present a les Festes de Santa Eulàlia, a Barcelona, com a ciutat convidada. Per aquest motiu aquest diumenge dia 8 de febrer, a la tarda, hi haurà l'actuació de tota la imatgeria del patrimoni festiu de Manresa. A les 17h començarà la Cercavila que anirà del Palau de la Virreina fins a la Plaça Sant Jaume, acompanyats dels Grallers de Manresa. A la Plaça, davant l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat, el conjunt geganter ballarà acompanyat per la Cobla Ciutat de Manresa.

A continuació, les figures seguiran en cercavila fins a la Catedral on, a les 19h, es farà la Mostra del Correfoc, per tal que totes les figures del bestiari puguin mostrar les seves característiques i els seus balls. L'acompanyament serà a càrrec dels Tabalers de Xàldiga i de la Quants Band.

Aquesta actuació de diumenge és el plat fort de l´estada de la imatgeria a la ciutat de Barcelona que es va iniciar el 31 de gener passat amb l´inici de l´exposició al Palau de la Virreina, a la Rambla de Barecelona, que acull el patrimoni festiu de Manresa i que es podrà visitar fins al dia 14 de febrer.

Durant aquests 15 dies es poden veure exposats els Gegants de Manresa, l'Hereu i la Pubilla, els Gegantons, els Nans, l´Àliga i el Lleó juntament amb el Drac, la Víbria, la Mulassa i el Bou infantil. Així, tots els barcelonins i visitants, públic del país i turistes, podran contemplar aquests elements tan representatius del patrimoni festiu de Manresa.

L'intercanvi es fa en el marc de la col·laboració que la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Manresa i l'Institut de Cultura de l´Ajuntament de Barcelona mantenen des de fa un temps, en el qual cal destacar la col·laboració en el Centenari de Joaquim Amat-Piniella i el present intercanvi festiu dels seguicis de cultura popular d´ambdues ciutats. Per això les autoritats representants dels dos ajuntaments participaran en els actes previstos.

La visita a Barcelona és excepcional perquè implica per primera vegada el desplaçament i l'actuació de totes les figures dels dos conjunts a la Ciutat Comtal. Això comporta un desplegament logístic de gran envergadura que només ha estat possible gràcies a la col·laboració intensa de les entitats que es cuiden de les figures, els Geganters de Manresa i Xàldiga Taller de Festes, i al suport econòmic i logístic de l'Ajuntament de Manresa i, sobretot, de l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut de Cultura de Barcelona.