El departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació, el bisbat de Vic i l'Ajuntament de Manresa han acordat la realització de noves intervencions per a la rehabilitació de la basílica de la Seu, valorades en 240.000 euros.

L'acord per a aquest 2015 té la voluntat de continuar resolent els problemes estructurals i de seguretat pels vianants, i, de la seva façana sud, la qual té seriosos problemes d'erosió de la pedra que obliguen a restringir el pas de vianants a la zona per motius de seguretat.

L'actuació forma part del acords del quart conveni de col·laboració entre les quatre institucions per a la consolidació i restauració de la basílica de Santa Maria per als anys 2014-2016, que ara s'ha complementat amb la signatura d'una addenda per a aquest 2015 que estableix que es restauraran dos contraforts i un arc boterell de l'edifici.

Les quatre institucions signants del conveni han valorat molt positivament el que suposa per al temple i per a la ciutat la recuperació d'aquesta part de la façana.