El suport d'ERC ha permès a Valentí Junyent (CiU) ser reelegit com a alcalde de Manresa per quatre anys més. En les seves primeres paraules com a batlle, i satisfet, el líder convergent ha acceptat "assumir el compromís" d'encapçalar el 10è ajuntament manresà de la democràcia, un "privilegi", a remarcat, que també implica "una gran responsabilitat".

Junyent s'ha compromès a ser l'alcalde de tots dels Manresans "independentment del seu vot, de la seva orientació ideològica o de les seves simpaties" i ha reconegut que l'electorat demana "una nova manera de fer política". Per part seva, ha assegurat "honestedat i transparència", una promesa que ha demanat complir a tots els 25 regidors que formen el ple. [Llegeix el discurs sencer]

L'alcalde els darrers 4 anys ha obtingut 16 vots a favor, els 9 de CiU i els 7 d'ERC, durant la sessió de constitució de la nova corporació municipal que s'ha celebrat en un Saló de Sessions ple de gom a gom.

Culell garanteix l'estabilitat del govern en minoria de CiU

Després de Junyent la figura clau de l'acte d'investidura ha estat Pere Culell, el líder del grup republicà que garantirà l'estabilitat del govern en minoria de CiU. Culell ha dit que l'acord del Balç entre les dues formacions és una resposta a la voluntat ciutadana i que precisament la fortalesa no eren les majories sinó «la capacitat d'arribar a pactes» que siguin bons per a la ciutat.

És amb aquest esperit que ERC ha signat l'Acord d'Investidura i Governabilitat un cop constatat que «no ha estat possible arribar a pactes amb un front nacional format per CiU, ERC i la CUP».

Culell ha destacat que s'havia passat de 16 a 19 regidors sobiranistes a la corporació manresana en un desè mandat municipal des del 1979 en el què encara calia prendre possessió per imperatiu legal per deixar clar a continuació que els regidors treballaran per assolir la independència de Catalunya en el marc «del procés revolucionari que tenim endegat».