Segueix-nos a les xarxes socials:

La societat municipal Forum fa 3 anys que funciona amb un volum d'inversió zero

Els recursos els dedica principalment a tornar diners als bancs per la inversió realitzada en habitatges i aparcaments

L'economia de la societat municipal Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa (Forum) és a la UCI. La mateixa empresa pública que va arribar a tenir un pressupost d'inversions que en un sol any fregava els 18 milions d'euros en fa 3 que en els seus pressupostos aquest capítol ni apareix.

Regió7 ha fet una comparativa dels principals indicadors econòmics de Forum dels pressupostos compresos entre el 2009 i el 2015 per intentar radiografiar quina ha estat la seva evolució.

La conclusió és que Forum arrossega el llast de les conseqüències del canvi de cicle econòmic que es va esdevenir just mentre feia les seves apostes més fortes per la ciutat, que li provoca dèficits en la gestió tant del parc d'habitatges com dels aparcaments.

El 2011 va ser quan a Forum li va esclatar de forma brutal la crisi en els seus llibres de comptes i així es va reflectir en el pressupost del 2012, que ja frena la inversió com a pas previ a la paralització de noves actuacions.

La clau sembla que és el salt del cost de la gestió del parc d'habitatges -d'uns 400.000 euros anyals a gairebé 1,8 milions- i dels aparcaments -de 400.000 a 750.000.

La causa? Doncs la manera com s'enfilen les despeses financeres i d'amortització d'hipoteca i que es pot subdividir en quatre apartats.

El primer són les despeses financeres dels habitatges, que es van multiplicar per deu l'any 2012 en relació amb el que havia pagat Forum el 2011 o el 2010. Concretament el salt és d'uns 40.000 euros a 450.000. La reacció de Forum i de l'Ajuntament davant aquest moment crític ha permès anar reduint aquestes despeses i en el pressupost d'enguany la quantitat prevista és de 230.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu