Segueix-nos a les xarxes socials:

Montserrat Bacardit rep la Medalla d'Or al Treball Social

Va ser cap dels serveis socials municipals de l'any 1979 al 1985

Montserrat Bacardit rep la Medalla d'Or al Treball Socialarxiu particular

El Col·legi Oficial de Treball Social ha lliurat la Medalla d'Or al Treball Social 2016 a la manresana Montserrat Bacardit i Busquet en un acte a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona en què també es commemorarà el Dia Mundial del Treball Social.

El guardó -és la setena edició- incorpora enguany dues modalitats i també reconeixerà la treballadora social Paz Cué en la categoria de Significació del treball social en el moment actual, i la treballadora social Rosa Barenys en la categoria de Trajectòria professional, la mateixa que Montserrat Bacardit.

L'elecció de Montserrat Bacardit és un reconeixement a la seva llarga i intensa trajectòria de compromís en l'exercici de la professió, que s'ha reflectit en diferents facetes. La seva etapa professional es va iniciar el 1967 a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on va exercir durant més d'una dècada.

També ha estat una destacada membre de l'equip de direcció i professora de l'Escola de formació social Torras i Bages (1973-1979), assistent social de l'Ajuntament de Manresa i cap dels Serveis Socials del municipi (1979-1985) i professora universitària de Treball Social a Barcelona (1985-2005).

En l'àmbit de la investigació, destaquen diversos estudis i publicacions sobre la planificació de les necessitats socials a Manresa durant els anys 80 i 90 i sobre l'exercici professional. Entre febrer del 2006 i maig del 2014 ha estat directora de la Revista de Treball Social RTS, impulsada pel Col·legi de Treball Social de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu