Segueix-nos a les xarxes socials:

Una empresa manresana de salut rep un innovador certificat de qualitat

Manremyc, creada per l'investigador Pere-Joan Cardona per combatre la tuberculosi, ha rebut el segell BCorp

Una empresa manresana de salut rep un innovador certificat de qualitatArxiu Particular

L'empresa manresana Manremyc, liderada per l'investigador manresà Pere-Joan Cardona, ha estat la primera de tot l'estat espanyol a rebre el certificat BCorp en l'àmbit de la salut. BCorp és la primera certificació d'empresa -no de productors- que garanteix la sostenibilitat organitzativa i permet a l'empresa complir de forma voluntària amb elevats estàndards socials i ambientals, així com compromisos de transparència i responsabilitat corporativa.

Justament avui es celebra a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona el BGood Day, que consisteix en la presentació de les empreses fundadores el moviment BCorp a l'estat espanyol. La manresana Manremyc és una d'aquestes empreses.

Manremyc, Manresana de Micobacteriologia SL, és una spin-off, una empresa derivada de la Unitat Experimental de Tuberculosi, un grup de recerca que desenvolupa estratègies d'avantguarda per a la prevenció i el control de la tuberculosi humana i animal. La companyia està dirigida pel Dr. Pere-Joan Cardona i s'ha centrat en el desenvolupament d'un probiòtic -Nyaditum resae®- que té per objectiu immunitzar el cos contra la malaltia acostumant-lo a ella.

La missió de Manremyc és impactar positiva i globalment en la salut humana mitjançant el desenvolupament de noves estratègies d'intervenció contra la tuberculosi. En aquest context, han manifestat, «passar a formar part de la comunitat BCorp representa una fita clau en l'assoliment dels objectius a nivell de negoci i socials».

Cardona és doctor en Medicina i especialista en Microbiologia Clínica; cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol; professor associat de la UAB i inventor de la vacuna contra la tuberculosi Ruti -aturada per manca de finançament- i del probiòtic.

Prem per veure més contingut per a tu