Ja hi ha data per a l'audiència que el papa Francesc concedirà a una delegació manresana del projecte #Invulnerables contra la pobresa infantil, que empeny la Fundació Rosa Oriol. Serà el 5 d'octubre, si no canvia l'agenda. La comitiva estarà formada per unes 200 persones, la majoria voluntaris de la Fundació Rosa Oriol.

La delegació l'encapçalarà la impulsora de la iniciativa, la religiosa sor Lucía Caram. També hi participaran responsables de l'Obra Social de La Caixa, la Fundació Rosa Oriol i la Fundació FC Barcelona, que lideren el projecte juntament amb la Generalitat i l'Ajuntament de Manresa.

La majoria, però, són voluntaris que col·laboren de forma desinteressada en alguns del projectes de la fundació, com per exemple la Plataforma d'Aliments de la carretera de Vic.

Ja se sabia que el Papa rebria la delegació manresana els mesos d'octubre o novembre (vegeu Regió7 del 2 de juliol). El que faltava per concretar era la data exacta. Ara ja se sap. Serà el 5 d'octubre.

Segons va explicar sor Lucía Caram a aquest diari, el nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha estat l'interlocutor per fer possible l'expedició i l'apadrinament per part del papa Francesc.

Manresa va ser el primer dels vuit territoris de Catalunya on es va posar en marxa el projecte #Invulnerables, que atén famílies que en principi tenen cobertes les necessitats bàsiques però que tenen altres mancances, com per exemple el reforç escolar per als infants, activitats de lleure o temes relacionats amb la sanitat.