Segueix-nos a les xarxes socials:

El cost del govern manresà creix 28.535 euros

La marxa de Llobet, que no cobrava perquè ja ho feia de la Generalitat, ha generat moviment

El cost del govern manresà creix 28.535 eurosarxiu/salvador redó

28.535,92 euros bruts. És l'increment del cost del govern de Manresa amb la incorporació de Jaume Arnau com a regidor de Comerç i Mercats i les noves funcions d'Àuria Caus, que passa de tenir un sou de regidora a un de tinent d'alcalde. Són canvis motivats per la marxa d'Antoni Llobet, el juliol passat, per dedicar-se en exclusiva a la seva feina a la Generalitat.

Amb la marxa de Llobet i la incorporació d'Arnau, el govern bipartit actual de CDC i ERC té 10,09 dedicacions repartides entre 14 regidors perquè no tots tenen una dedicació del 100%; per exemple, Arnau, que la tindrà del 50% (0,5). El cost total dels sous del govern amb els darrers canvis és de 550.875,18 euros anuals. Abans de la marxa de Llobet, era de 522.339,26 perquè va renunciar al seu sou perquè ja cobrava per la seva feina a la Generalitat. L'alcalde tampoc no cobra tot el sou del consistori perquè una meitat la cobra de la Diputació.

Amb Llobet al govern de Manresa, les dedicacions eren superiors (10,59 per 14 regidors) perquè la seva era del 100%. Sense la seva renúncia al sou, el cost total hauria estat superior al que surt ara, amb 576.929,74 euros bruts.

El sou de Jaume Arnau serà de 1.728,11 euros mensuals bruts per 14 pagues, que suposa 24.193,54 euros anuals bruts. Pel que fa al sou d'Àuria Caus, passarà de cobrar 2.419,35 euros mensuals bruts, a 2.729,52, igualment per 14 pagues (38.213,28 euros anuals). Aquest increment de 310,17 euros per paga s'explica pel fet que, fins ara, tenia sou de regidora i ara ha passat a ser tinent d'alcalde, amb l'increment consegüent.

La marxa de Llobet també ha afectat altres de les funcions de la regidora, que manté la regidoria d'Indústria però perd la de Comerç, que passa a mans d'Arnau, i guanya la responsabilitat de ser la portaveu del govern i de portar la nova regidoria de Comunicació.

El trencaclosques

Mentre que Caus, que també aquest dilluns es va reincorporar a la feina un cop exhaurit el seu permís de maternitat, s'ha fet càrrec de la feina de Llobet com a portaveu del govern, l'altra tasca que desenvolupava l'actual secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament de la Generalitat abans de plegar, la de regidor d'Habitatge, l'ha assumit Joan Calmet, que ha passat a ser regidor d'Habitatge i Barris i president, també en lloc de Llobet, de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones, i ha deixat el seu lloc de vicepresident de l'Àrea de Promoció de la Ciutat a Caus.

A més a més, Calmet se situa com a segon tinent d'alcalde rere Mireia Estefanell, i ha cedit el seu lloc a la vuitena tinença d'alcaldia a Caus. Calmet es manté al capdavant de la regidora de Turisme i Festes.

Prem per veure més contingut per a tu