La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme ha ocupat un pis buit de l'Agència Catalana de l'Habitatge a Manresa perquè hi vagi a viure un home que des de fa dos anys s'estava en una barraca.

L'acció s'ha dut a terme aquest capvespre després que en dues reunions amb Habitatge i Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa no s'arribés a cap acord per solucionar el cas concret.

La barraca és enmig d´uns horts feta de plafons de fusta, cartrons, canyes i teles que ho cobreixen. No té aigua ni llum, i des de fa dos anys és la llar d´un home de 62 anys que no vol revelar la seva identitat perquè no té papers en regla. Es va quedar sense feina i sense contracte no li renoven la documentació. D´origen magribí, està separat i té dies filles que també viuen a Manresa però que asseguren que no el poden acollir a casa perquè "amb prou feines en tenim per sobreviure", explica una de les filles. Igual que un germà seu, que l´ajuda donant-li menjar.

Aquest dimarts la PHAC ha dit a terme diverses accions per reclamar un habitatge digne per a ell. Al matí hi ha hagut una reunió entre Serveis Socials, dos membres de la plataforma, l´home en qüestió i la seva filla, Chaimae. S'ha celebrat al centre cívic Joan Amades, on una vintena de membres de la plataforma hi han assistit per donar suport a la demanda de poder accedir a un habitatge digne. La reunió es va acabar sense que s´arribés a cap solució.

Segons la PAHC, l´Ajuntament s´excusa que no pot fer res perquè està en situació irregular. Les pressions de la PAHC s'han redoblat, i a la tarda s'ha celebrat una reunió amb el regidor d´Habitatge, Joan Calmet, per abordar el tema. Tampoc no hi ha hagut acord i llavors s'ha decidit ocupar un pis de l'Agència Catalana d'Habitatge que estava tapiat. Per a la PAHC, "és una vergonya mantenir pisos tapiats mentre hi ha gent que no té cap resposta a la duríssima situació de l'exclusió residencial".

Segons la PAHC, aquest cas és una mostra de la "perversitat" del sistema. L´home no pot accedir a cap mena d´ajut perquè no té papers. Per tenir-ne hauria de tenir un contracte de treball, però té un braç amputat i difícilment aconseguirà feina.

La regidora de Serveis Socials de l´Ajuntament, Àngels Santolària, va assegurar sobre aquest tema que Serveis Socials segueix el cas des de fa temps, que rep aliments, que té una xarxa familiar que visita cada dia i que se li ha ofert passar la nit, sobretot a l´hibern, en algun altre lloc. L´home, però, no volia abandonar la barraca per por a que si hi ha de tornar ja no hi sigui, segons la PAHC.