Creu Roja al Bages lliura dimecres el Premi Santi Vidal per reconèixer una persona i una entitat de la comarca

L'acte tindrà lloc a l'auditori de la Plana de l'Om, a les 8 del vespre, amb entrada lliure

Imatge d'arxiu d'una edició del Premi Santi Vidal de Creu roja al Bages

Imatge d'arxiu d'una edició del Premi Santi Vidal de Creu roja al Bages / Arxiu/Salvador Redó

Redacció

L'acte de lliurament del 9è Premi Santi Vidal, creat per Creu Roja al Bages, tindrà lloc aquest dimecres, dia 8 de maig, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Plana de l'Om.

El guardó va ser creat per fomentar la solidaritat col·lectiva i de transformar la consciència pública mitjançant el reconeixement, per una banda, d'una entitat que tingui la seu social a la comarca del Bages, i, per l'altra, d'una persona física, també lligada a la comarca.

A l'acte hi han estat convidats tots els socis, el voluntariat i les persones que col·laboren amb l'entitat. És un acte gratuït obert a tota la ciutadania de Manresa i de la comarca.

Un reconeixement per fomentar la solidaritat

L'objectiu del premi Santi Vidal, creat en record i homenatge de qui va ser president i voluntari de l'entitat durant més de 30 anys, és fomentar la solidaritat col·lectiva i procurar transformar la consciència pública reconeixent la tasca duta a terme per part de diferents entitats, organitzacions no governamentals i persones físiques del Bages que hagin destacat per la seva trajectòria en qualsevol dels àmbits de la solidaritat i/o cooperació internacional al desenvolupament.

Nascut el 2012, després de guardonar persones com Domènec Cucurella, president de Justícia i Pau, i Moctar Thera, impulsor de l'ONG Diapo a Manresa, i entitats com el Servei d'Acompanyament en el Dol Catalunya Central i el Centre Municipal de Formació per a Persones Adultes de Sant Joan de Vilatorrada, el guardó va celebrar la darrera edició el 2021. Enguany, Creu Roja al Bages l'ha volgut recuperar i el febrer passat va anunciar la celebració de la 9a edició.