Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Oller del Mas rep 69.600 persones el 2016, el 28% més que el 2015

L'auge de l'enoturisme i l'aposta de l'espai pel turisme internacional situa el celler manresà entre els més visitats de Catalunya

L'Oller del Mas rep 69.600 persones el 2016, el 28% més que el 2015Arxiu/M.Rial

Un total de 69.681 persones han passat per l'Oller del Mas aquest 2016. Enguany ha sigut un any estratègic pel celler que ha rebut diversos premis, entre ells, el premi a Millor Experiència Enoturística per part de la Generalitat el passat juliol.

Amb aquestes dades, Oller del Mas confirma la tendència positiva i el fort interès per l´enoturisme que es complementa amb l´aposta del celler per crear propostes que permetin al visitant viure experiències úniques que van més enllà del vi, integrant el territori, la història i el patrimoni cultural de la zona. Pel celler és una prioritat incorporar també diferents agents del territori en les seves propostes turístiques aportant riquesa i diversitat a la ciutat. A tot això, tenint en compte la gran importància de la vessant històrica de l´Oller del Mas, el celler està immers juntament amb les entitats locals, amb el projecte Manresa 2022 i el camí Ignasià, que passa per l´Oller del Mas.

Aquest 2016 es consolida doncs, la primera fase del projecte enoturístic del celler, on el visitant gaudeix d´experiències d´un dia a l´Oller del Mas. No obstant, la gran aposta del celler pel territori -i coincidint amb l´aprovació del Pla Especial del nou projecte-, és que el visitant faci estada a l´Oller del Mas de manera que és imprescindible la implicació de tots els agents locals. Amb aquesta segona fase, s´ha projectat la implicació de diferents propostes turístiques del territori (restaurants, establiments, propostes d´oci...) de la ciutat i de la comarca com també dels altres cellers. L´objectiu és aconseguir que el visitant que arribi a l´Oller passi la seva estada gaudint de tot el que la ciutat pot oferir posant en relleu la tradició, la cultura i el patrimoni històric que ens caracteritza.

Des de fa 4 anys, el celler ha dedicat molts esforços al turisme internacional que en col·laboració amb l´empresa Castlexperience ha portat a l´Oller del Mas aquest any a 18.130 persones. Del total de turistes internacionals, un 40% prové de EEUU, un 30% d´Anglaterra, un 15% d´Àsia, un 7,5% d´Europa -sense contar Anglaterra-, i el 7,5% restant d´altres zones del món. Es tracta d´un turisme de qualitat, amb un gran interès no només pel vi, sinó pel concepte de celler ecològic i amb un alt valor històric.

El turista nacional, tot i que es fa palesa la tendència creixent d´aquest turisme, és encara inferior al turista internacional. Enguany, han passat pel celler 10.085 visitants i la gran diferència passa pel seu procés de compra. La tradicional visita amb tast ja no és la principal elecció del client, sinó que aquest busca experiències més completes i on s´integrin altres elements com la natura, el paisatge o el patrimoni històric. És per això que el celler prepara per aquest 2017 noves activitats enfocades a viure experiències singulars i irrepetibles a qualsevol altre celler. Aquesta proposta juntament amb la proposta d´allotjament del nou projecte en format bungalow permetrà viure l´enoturisme d´una manera sostenible i completament integrada amb el territori. Un turisme de qualitat, sensibilitzat amb el medi ambient i la natura i que potencia els estàndards de qualitat tan de la denominació d´origen com del turisme de la ciutat.

La situació estratègica del celler, al cor de Catalunya i als peus de Montserrat és un element clau en la seva proposta de valor. Forma part de la DO Pla de Bages on juntament amb 11 cellers més, s´aposta conjuntament per donar qualitat a les propostes turístiques i aportar valor a la tradició històrica de la zona recuperant el patrimoni que tant ens defineix com les barraques de vinya o les tines de pedra seca.

Destaca també l´augment en nombre de visitants en esdeveniments, ja siguin d´empresa, familiars o celebracions diverses registrant-se aquest any 10.190 persones, un nombre molt superior al 2015. Els casaments són també un element clau a l´Oller del Mas on aquest 2016 s´han realitzat 34 casaments amb una proposta conjunta amb el càtering del Restaurant Ospi.

El conjunt de la zona esportiva format pel Restaurant del Golf i les instal·lacions esportives (pàdel, pitch&putt, piscina, camp de futbol i pista de volei platja), han experimentat un creixement exponencial gràcies a l l´oferta de serveis que es posa a l´abast dels clients per complementar la seva visita, ja sigui amb dinar o amb alguna activitat esportiva. El restaurant ha donat servei a 25.270 persones mentre que la zona esportiva ha acollit a 6.006 persones.

El celler començarà el 2017 amb la recent aprovació del pla especial i l´inici del que serà un projecte enoturístic de referència a nivell mundial. Des del celler ja s´està treballant en les fases d´un futur pròxim on grans apostes turístiques dinamitzaran el territori amb turisme de qualitat.

Prem per veure més contingut per a tu