Segueix-nos a les xarxes socials:

La PAHC allotja Zadik en un pis del bloc ocupat del carrer Gaudí

L'Ajuntament ha prolongat fins avui l'estada d'aquest ciutadà sense sostre a l'alberg del Carme, però el següent que li ofereix, tal com ha fet des del primer dia, és anar a un alberg fora de Manresa

La PAHC allotja Zadik en un pis del bloc ocupat del carrer GaudíG. C.

La PAHC Bages ha facilitat a Zadik una llar definitiva a Manresa: un dels pisos que té la plataforma al bloc ocupat número 6, situat al carrer de Gaudí de la capital del Bages. Així ho ha anunciat la plataforma antidesnonaments aquest dimarts al matí. Amb Zadik, seran nou les famílies que viuran al bloc 6 de la PAHC, que en té cinc més ocupats, dels quals en gestiona quatre directament, mentre que un altre el gestiona l'Agència Catalana d'Habitatge, el funcionament de la qual ha criticat durament la plataforma; l'altre el porten els mateixos inquilins. En total, hi viuen 57 families.

Des del primer dia, la proposta de l'Ajuntament a aquest ciutadà, tenint en compte la seva situació personal i familiar, va ser que anés a un alberg de Barcelona. Els Serveis Socials van afirmar que la seva situació no és la que explica la PAHC, però que no en podia donar informació per respectar el secret professional.

Zadik és un ciutadà magribí empadronat a Manresa fa tres mesos i que hi viu fa vuit anys, que no té vivenda i que, segons informació de la PAHC, no té cap ingrés, pateix problemes de salut i l'única xarxa social que li queda és a Manresa, de manera que vol quedar-s'hi a viure. Per tot això, l'afectat s'ha negat sempre a acceptar la solució que li oferien els Serveis Socials que, igualment, ara que marxarà de l'alberg i anirà al bloc ocupat, continuaran assegurant-li els àpats al menjador social que funciona al centre cívic Selves i Carner.

Després de diversos estira i arronsa, en els quals l'Ajuntament ha cedit dues vegades a les pressions de la PAHC (inclosa una ocupació del vestíbul de l'ajuntament) i ha allotjat Zadik durant un mes i mig a l'alberg del Carme, la plataforma antidesnonaments ha actuat per buscar un habitatge a aquest sense sostre a Manresa.

En la roda de premsa d'aquest dimarts al matí, la PAHC ha tornat a criticar l'actuació municipal, declarant que "l'Ajuntament no ha sabut donar resposta" a aquest ciutadà, malgrat tenir a la ciutat "més de 7.500 pisos buits".

Punxada la corrent al bloc 6

La plataforma ha aprofitat la convocatòria per explicar el final del cas Zadik per anunciar que ha tornat a punxar la corrent per garantir-ne el subministrament al bloc 6, després que la companyia Endesa la tallés, deixant durant dotze dies les famílies que hi viuen sense llum. La PAHC ha demanat a l'Ajuntament que negociï amb la companyia elèctrica per tal que no torni a passar o bé per assolir uns comptadors solidaris, si bé han explicat que arribar-hi és molt complicat perquè requereix una negociació i el permís de la propietat de l'immoble o, en el seu defecte, que l'Ajuntament faci la petició a través del jutjat per accedir-hi i aquest és un procés que pot durar 6 ò 7 mesos.

El cas del manresà i de la seva gossa morts

La PAHC va celebrar, ahir dilluns, una assemblea de cinc hores per analitzar i tractar el tema de Zadik, del bloc 6 i de la mort d'un manresà i de la seva gossa en l'incendi que va tenir lloc la matinada de dilluns al carrer de Prudenci Comellas. Sobre això, la PAHC ha reiterat que "es tracta d'un cas de pobresa energètica i que tenia la llum punxada", però que no s'ha pogut demostrar, per ara, que l'incendi i la conseqüent mort de la persona que habitava el pis i de la seva gossa estiguessin relacionades directament amb aquest fet. Han expressat el seu condol als amics i a la família del finat. La roda de premsa s'ha fte davant de l'Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu