Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fira de l'Estudiant obre portes amb la vocació d'orientar el futur dels alumnes

Fins dijous més de 3.000 estudiants passaran pel Palau Firal per recollir informació sobre els cursos que poden seguir a la Catalunya Central

Fira de l'estudiant a Manresa

12

Orientació. Aquesta és la paraula clau de la Fira de l'Estudiant de Manresa, que es va inaugurar aquest dilluns i que per primera vegada se celebra al Palau Firal. Orientació tant per als alumnes que al final del seu cicle d'ESO o de batxillerat han de triar quins estudis volen seguir, com també per a aquells que pels motius que sigui van deixar les aules i ara s'hi volen tornar a enganxar, o per als adults que reclamen una oferta de formació continuada.

La fira celebra el seu 25è aniversari. Això es va notar en la inauguració, amb més autoritats de l'habitual. Va ser presidida per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas. També hi havia la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; el número 2 d'Ensenyament, el manresà Antoni Llobet; el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font; regidors de l'Ajuntament de Manresa i membres del departament d'Ensenyament a les comarques centrals i de la comunitat educativa.

A la inauguració, la consellera Ruiz va assegurar que un dels canvis als qual s'haurà de donar resposta és la necessitat de la formació al llarg de tota la vida. Més que mai s'anirà solapant l'etapa formativa amb la necessitat d'actualitzar-se a nivell professional, va dir. També va comentar que cal promoure amb decisió els estudis de formació professional perquè tenen una bona sortida i perquè relliguen el teixit del territori.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va destacar la vocació de servei de la fira i la seva capacitat d'adaptar-se a la realitat canviant. Per la seva part, Agustí Comas va manifestar que la fira és un espai obert a la gent que vol continuar formant-se i també reinventar-se.

La Fira de l'Estudiant és un aparador dels estudis que es poden cursar a tota la Catalunya Central. Per primer cop hi ha oferta formativa d'Osona i Anoia. Es durà a terme fins dijous, i és previst que hi passin més de 3.000 visitants.

Prem per veure més contingut per a tu