Un any més els aficionats a la bici tindran l'oportunitat de poder gaudir d’aquest esport pels carrers de Manresa, aquest diumenge 14 de maig amb la setena edició del Decabike que organitza anualment Decathlon. La passada edició va aplegar 300 participants.

Sota el lema ‘Pedalem junts’, la botiga esportiva organitza una nova jornada lúdica i esportiva pensada per a gaudir en família que inclou, a banda dels set quilòmetres de recorregut amb bicicleta, tot un seguit d’activitats lúdiques destinades a fomentar la pràctica de l’esport entre els més petits a la zona d’estacionament de l’establiment, situat al polígon dels Trullols de Manresa.

El responsable de comunicació de Decathlon Manresa, Oriol Posa, recordava que “per nosaltres és un esdeveniment molt important, una matinal esportiva apta per a tothom en la que busquem l’afluència de públic més familiar”.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer presencialment a la botiga Decathlon Manresa, a través de la pàgina web (enllaç disponible al facebook de Decathlon Manresa) o bé, directament a la recepció de la botiga d'esports. El preu de la inscripció és de 2 euros, destinats a cobrir l’assegurança de la cursa. Per la seva banda, l’organització oferirà dos avituallaments i un obsequi per a tots els participants a la cursa.

Com és habitual, prèviament a la cursa, hi haurà un taller de posta a punt de bicicletes per tal de disputar l’esdeveniment esportiu amb total seguretat. D’altra banda, Decathlon disposa d’un servei de préstec de bicicletes per aquells que no en disposin i vulguin participar a la cursa. Les unitats són limitades a existències.

Un nou recorregut, més curt i menys urbà

Una de les principals novetats d’enguany és el recorregut. El responsable de l’organització del Decabike, Eric Manteca, explica que “a partir de les peticions dels participants en edicions anteriors, Decathlon Manresa ha cregut convenient fer un reset i dissenyar un nou itinerari”.

La cursa arrencarà a les 10 del matí del pàrquing de la botiga i enfilarà la baixada per carretera del Pont de Vilomara per desviar-se cap al camí de la Salut fins arribar a l’ermita de Viladordis, on es farà una aturada d’avituallament. La

tornada es farà agafant el camí del Grau, paral·lel a la C55 fins arribar al pàrquing de Decathlon Manresa, cap a les 12 del migdia. El circuit és apte per a tots els públics, i especialment pensada, per a gaudir-la amb la família.

El responsable de la secció de Ciclisme de Decathlon Manresa, Christian Fernández recordava que la cursa “respon a l’objectiu principal de Decathlon de fer accessible l’esport al màxim de gent” i destacava “la facilitat del recorregut”.

Activitats per als més petits

Un cop finalitzi la cursa, que es preveu que sigui pels volts de les 12:15h, s’iniciaran les activitats per als més menuts a la zona d’estacionament del Decathlon. Hi haurà diverses activitats que aniran des de la instal·lació d’ un rocòdrom, futbolí humà, tir amb arc, circuit de patins, futbol, bàsquet, etc.

La cursa compta amb la col·laboració del Restaurant Puxi’s que oferirà tapes i begudes a preus populars.

Una organització complexa

En total, una trentena de treballadors de Decathlon Manresa participaran en les tasques d’organització. L’esdeveniment esportiu disposarà d’ambulància i cotxe escombra. L’acte compta amb la col·laboració de Protecció Civil, Policia Local i de l’Ajuntament de Manresa.