Primer ingredient: molta paciència. I és que han de passar uns cinc anys, depenent de l'arbre, per poder exihibir un bonsai, el clàssic, el que els amants d'aquests diminunts arbres consideren que té una estètica correcta. El president de Bonsai Natura, Joan Cuervas, va mostrar aquest diumenge, en el marc de la fira que cada any organitza l'entitat, com incidir en el creixement de la planta perquè acabi tenint la forma d'un bonsai de pel·lícula.

«Han de tenir una forma triangular. S'ha de determinar quin és el cantó que veurà la gent i amb filferros d'alumini es pot conduir el creixement de les branques», explicava a un públic aficionat a aquests petits arbres. El reg és l'altre element important, i diàriament, se l'ha regar més o menys, depenent de l'època de l'any. «El bosc és simplement un conjunt de bonsais junts i pot tenir la dimensió que cadascú li vulgui donar, des de cinc fins a més de vint, per exemple. I també ha de tenir una forma triangular perquè estèticament quedi bé», explicava.

La fira també ha volgut mostrar les tradicions japoneses i per aquest motiu aquest any en l'espai expositiu, al Centre Cultural el Casino, també hi havia una petita mostra de jocs tradiconals. A part, els infants podien fer dracs d'origami, tècnica de plegar paper.