La Plana de l'Om i la plaça Major seran els escenaris, divendres, de dues propostes que tornaran a compartir jornada: la 8a edició de l'arribada de la Flama del Canigó i la 19a de la revetlla sense petards. El primer acte el coordina Òmnium Bages, amb la col·laboració de l'ANC, Imagina't -que també col·labora amb l'Ajuntament en la revetlla- i Nova Crida.

La rebuda de la Flama es farà a les 5 de la tarda a la Muralla de Sant Domènec, davant del passeig Pere III. Enguany, es custodiarà a la Plana de l'Om, mentre que en anteriors edicions s'havia custodiat a Sant Domènec. A 2/4 de 7 de la tarda, també a la Plana, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Súria i, a 1/4 de 9 del vespre, s'iniciarà una cercavila fins a la plaça Major, amb músics de carrer i la colla bastonera Manrússia Van del Pal. A 2/4 de 9, ja a la plaça Major, s'encendrà el peveter, la pubilla i l'hereu de Manresa llegiran el missatge de la Flama del Canigó i hi haurà una actuació de música coral.

La 19a revetlla sense petards arrencarà, a les 7 de la tarda, a la plaça Major, amb xocolatada i coca per als menuts, gentilesa de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i Voltants. Cap a les 9, començarà la festa, amb l'animació infantil de King Q Sham, formació de veu, cordes (guitarra i mandolina), vents (gralles i flautes) i ritmes.